SEĆATE LI SE AFERE BULEVAR?! E, Đilas se tada izvukao, a Aleksandra Bijelića pustio je niz vodu! I tada je sebe istim rečima branio kao i danas
Foto: Marina Lopičić

Predsednik Stranke slobode i pravde

SEĆATE LI SE AFERE BULEVAR?! E, Đilas se tada izvukao, a Aleksandra Bijelića pustio je niz vodu! I tada je sebe istim rečima branio kao i danas

Politika -

Protiv lidera Saveza za Srbiju, tajkuna Dragana Đilasa već duže vreme vodi se istraga zbog sumnje da je umešan u veliku pljačku Radio-televizije Srbije. Tužilaštvo sumnja da su Dragan Đilas, njegovi saradnici i rukovodstvo RTS oštetili Javni servis za desetine miliona evra!

Sumnjamo u ozbiljnu korupciju, trgovalo se oglasnim sekundama na štetu RTS.

Posle današnjeg hapšenja , Đilas je naveo da nema veze sa bilo kakvim krađama i da su optužbe lažne.

"Pokazao papir koji je potpisao Dragan Bujošević, a u kome se kaže jasno da po mišljenju svih stručnih službi RTS da ni jedan od ugovora iz 2009. godine ne da nije štetan nego su svi bili korisni i na njima je RTS ostvario profit", rekao je Đilas.

Podsetimo,u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sa tadašnjim gradskim menadžerom Aleksandrom Bijelićem bio je umešan u aferu "Bulevar". Tada je bivši gradonačelnik Beograda Đilas zloupotrebio službeni položaj van granica ovlašćenja, ali je Bijelića pustio niz vodu.

Kompletan postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača nepravilno je sproveden i po nalogu menadžmenta grada izabrana je "Balkan gradnja" za izvođača radova iako je ponuda drugog ponuđača bila povoljnija za šest miliona evra, navodi se u policijskom saopštenju.

Bijelić se teretio da je, s još nekoliko osoba, izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, kojim su oštetili budžet grada Beograda za iznos od, kako se navodi, 642 miliona dinara, odnosno oko šest miliona evra. Bijelić je sa saradnicima uhapšen u aprilu 2014. godine, nakon čega je proveo nelkoliko u pritvoru, a Đilas se tada izvukao.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track