USTAŠE NE MIRUJU! KOD KNINA OSVANULE SKANDALOZNE PORUKE: Hrvati pretili Srbima  Srbe na vrbe, ubij Srbina!
Foto: Privatna Arhiva

SRBOMRSCI

USTAŠE NE MIRUJU! KOD KNINA OSVANULE SKANDALOZNE PORUKE: Hrvati pretili Srbima Srbe na vrbe, ubij Srbina!

Politika -

Evropska Hrvatska pokazala da nigodinama nakon rata Srbi nisu bezbedni

Srbe na vrbe, ubij Srbina - ovu poruku ispisali su hrvatski nacionalisti preko celog asfalta nasred sela Ervenik, koje pripada opštini Knin! Strasti u Hrvatskoj se ne stišavaju ni nakon upada navijača u srpski kafić kod Knina, a najnoviji akt mržnje pokazuje da evropska Hrvatska nema želju da se obračuna s rastućim nacionalističkim parolama, smatraju sagovornici Kurira.

- Hrvati su na svakom koraku gde su nekada živeli Srbi istakli njihovu zastavu, šahovnicu, počev od kninske tvrđave pa do samog grada i okruženja uz poruke koje pozivaju na smrt Srba. Na sve načine žele da istrebe sve što je srpsko i zatru i poslednju nadu za povratak prognanih Srba, a simbolima ustaštva seju strah od novog krvoprolića - priča izvor Kurira.

Predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić kaže da je po sredi skretanje pažnje s teme ekonomije koja beleži pad:

- To je nacionalizam u usponu, očigledno se HDZ razilazi od principa demokratije i okreće se nacionalizmu. To znači da se gube u ekonomskim problemima, nesposobni da ih reše.

foto: Zorana Jevtić

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže da su ovi postupci usmereni ka želji da se izvrši rehabilitacija NDH i ustaških zločina.

- Ovo je nastavak srbomrzačke kampanje ustaških snaga, koje šire bolesnu mržnju prema preostalim Srbima da bi ih prinudili da se isele - navodi Linta.

Prekinuli navijanje

UHAPŠENI ZBOG NAPADA U KAFIĆU

foto: Čitalac Kurira

Hrvatska policija juče je privela više osoba za koje sumnja da su učestvovale u napadu na goste lokala „Petko“ u Uzdolju kod Knina. Podsetimo, 21. avgusta, u napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa, povređeno je više osoba, a najteže je stradao sedamnaestogodišnjak, koji je bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici.

Kurir.rs / Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track