SRBIJA I RUSIJA IMAJU INTENZIVNE I DOBRO RAZVIJENE ODNOSE! Maja Gojković i Bocan-Harčenko: Saradnja dve zemlje se zasniva na MEĐUSOBNOM POVERENJU
Foto: EPA Helmut Fohringer, Beta Miloš Miškov

zaključak sa današnjeg razgovora

SRBIJA I RUSIJA IMAJU INTENZIVNE I DOBRO RAZVIJENE ODNOSE! Maja Gojković i Bocan-Harčenko: Saradnja dve zemlje se zasniva na MEĐUSOBNOM POVERENJU

Politika -

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko u današnjem razgovoru su ocenili da dve zemlje imaju intenzivne i razvijene odnose na svim poljima, koji su zasnovani na uzajamnom poverenju.

Gojković i Bocan Harčenko su naglasili da u ukupnim odnosima veliki značaj ima veoma dobra parlamentarna saradnja, a ambasador je zahvalio predsednici Skupštine na posvećenosti u razvoju dobrih i prijateljskih odnosa sa Državnom dumom i Savetom Federacije RF.

Gojković je istakla da je parlamentarna saradnja na najvećem nivou u istoriji odnosa dve države i ukazala na važnu ulogu Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne dume u jačanju parlamentarnih odnosa i razmatranju konkretnih tema od obostranog interesa.

Sagovornici su se saglasili o značaju daljeg razvoja saradnje između odbora parlamenata, u oblasti spoljnih poslova, privrede, bezbednosti, grupa prijateljstava, kao i delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Gojković je navela da Skupština Srbije sa Državnom dumom i Savetom Federacije ima dobru saradnju i na multilateralanom nivou i izrazila očekivanje da će predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko učestvovati na 141. skupštini Interparlamentarne unije od 13-17. oktobra u Beogradu.

Reč je o vaŽnom skupu koji će okupiti veliki broj parlamentarnih delegacija i predsednika parlamenata iz čitavog sveta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track