VLADIMIR BOŽOVIĆ DA BIRA: Crna Gora traži da se  ODREKNE CG DRŽAVLJANSTVA da bi dobio AGREMAN?!
Foto: Zorana Jevtić

Srpski advokat i savetnik u Kabinetu MUP

VLADIMIR BOŽOVIĆ DA BIRA: Crna Gora traži da se ODREKNE CG DRŽAVLJANSTVA da bi dobio AGREMAN?!

Politika -

Vladimir Božović bi trebalo da bude novi ambasador Srbije u Crnoj Gori. Kako se spekuliše u političkim krugovima, ta odluka Vlade Srbije, nije na volju određenim strukturama u Crnoj Gori

Vladimiru Božoviću, srpskom advokatu i savetniku ministra u Kabinetu ministarstva unutrašnjih poslova, kako nezvanično saznaje portal INS4, Crna Gora traži da se odrekne državljanstva da bi mogao da počne sa diplomatskom službom u Crnoj Gori.

Božović je srpski advokat, političar i stručnjak u oblasti bezbednosnih nauka, poznat kao generalni inspektor Resora javne bezbjednosti MUP-a Republike Srbije od 2004. do 2007. godine. Bio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova u periodu od novembra 2012. do maja 2014. godine i savetnik predsjednika Vlade Republike Serbije, nadležan za regionalnu saradnju i odnose sa vjerskim zajednicama.

Trenutno je savetnik ministra u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova.

Bio je advokat Srpske pravoslavne crkve i Mitropolije Crnogorsko-primorske i radio je na mnogim poznatim slučajevima u vezi sa zaštitom osnovnih ljudskih i građanskih prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track