Najnovije vesti

MLAĐI KADROVI! Dačić: U septembru će biti kompletirano rukovodstvo SPS
Foto: Marina Lopičić

go sps

MLAĐI KADROVI! Dačić: U septembru će biti kompletirano rukovodstvo SPS

Politika

Socijalisti bi tokom septembra, gotovo devet meseci nakon kongresa na kojem je Ivica Dačić ponovo izabran za lidera SPS, trebalo da konačno dobiju kompletno rukovodstvo stranke. Kako navode izvori iz vrha stranke, potpredsednička mesta će najverovatnije pripasti mlađim kadrovima, koji su se u prve partijske ešelone probili nakon 5. oktobra.

Među favoritima su aktuelni potpredsednici Aleksandar Antić i Dušan Bajatović, ali i lider poslaničke grupe SPS u republičkom parlamentu Đorđe Milićević, kao i sadašnji član predsedništva Dejan Radenković, pišu Novosti.

Najveći izazov za Dačića, kao i u ranijim stranačkim izbornim ciklusima, predstavljaće položaj Novice Tončeva, koji trenutno ima funkciju potpredsednika.

Lider SPS vaga da li da Tončevu ponovo poveri tu poziciju, ali ne može da ga ignoriše zbog velike podrške koju on ima u Surdulici gde važi za lokalnog "šerifa".

Tončev čvrsto drži u rukama vlast u Surdulici i gotovo neprekidno je u sukobu sa lokalnim naprednjacima, što je povremeno imalo odjek i u odnosima vladajućih partija na republičkom nivou.

On je i ranije u nekoliko navrata nagoveštavao da bi mogao da otkaže poslušnost lideru stranke, pa nije isključeno da, u slučaju da bude nezadovoljan novom raspodelom fotelja, osnuje sopstvenu stranku i pozicionira se kao neka varijanta predsednika JS Dragana Markovića Palme na jugu.

Da Tončev namerava da zauzme oštar stav može se videti i po njegovoj najavi da će na GO SPS tražiti da svi funkcioneri socijalista dokažu da nisu kupili diplome, kao i da uslov za partijsku funkciju bude da kandidati nemaju afere iza sebe i da imaju jako uporište u sredinama iz kojih dolaze.

On je, kritikujući Dačića zato što još nije kompletirao rukovodstvo, javno postavio pitanje pozicije Vladimira Zagrađanina, koji je ponovo izabran za šefa Izvršnog odbora. Kazao je da ga ljudi iz cele Srbije zovu i pitaju ko je uopšte Zagrađanin.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...