UBEDLJIVA POBEDA SNS! Na lokalnim izborima u Medveđi osvojili 63 odsto glasova! Nezapamćen uspeh!
Foto: Predsedništvo Srbije

prebrojani glasovi

UBEDLJIVA POBEDA SNS! Na lokalnim izborima u Medveđi osvojili 63 odsto glasova! Nezapamćen uspeh!

Politika -

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da su na osnovu rezultata na 25 od 28 biračkih mesta u Medveđi osvojili 63 odsto glasova.

Izborna komisija od 18 sati nije oglašavala, kada je rečeno da je izlaznost do tog trenutka bila 56 odsto.

U Medveđi su održani izbori za lokalni parlament, a gradjani su birali odbornike sa šest lista. Pravo glasa ima 6.602 građana, a za 25 odborničkih mesta borili su se SNS, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska radikalna stranka, Partija za demokratsko delovanje, "Svi za Medvedju" i Srpska desnica, dok je opozicioni Savez za Srbiju bojkotovao te vanredne lokalne izbore.

Predsednik izborne komisije Ivan Kostić rekao je za televiziju N1 da do 18 časova nije bilo prijavljenih nepravilnosti, kao i da su sva birališta regularno i na vreme otvorena.

Govoreći o snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi Srpska desnica kako navodno snima listiće u štampariji, Kostić je rekao da on zvanično nema taj podatak, da snimak nije video, da ga to ne interesuje i da ne planira da ga pogleda.

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović čestitala je članstvu, aktivistima i simpatizerima vladajuće stranke ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Medveđi i poručila da su građani glasali za one koji grade puteve i bore se za nove investicije i razvoj juga Srbije.

"Hvala građanima na poverenju koje su dali SNS u Medveđi. Za nas svaki glas znači čast i odgovornost i obavezuje nas da nastavimo da radimo najbolje što možemo na razvoju ove opštine i stvaranju uslova za bolji život građana", rekla je Mihajlovićeva, koja je i potredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je istakla i da su rezultati izbora u Medveđi pokazali da građani žele na izborima da odlučuju u svojoj budućnosti, umesto da se priklanjaju onima koji ih pozivaju na bojkot, a sami nemaju da im ponude nikakav program.

"Građani su pokazali da veruju onima koji iza sebe imaju rezultat i jasnu politiku, koji se ne boje da preuzmu odgovornost, i od kojih znaju da mogu da očekuju nastavak ulaganja u puteve, borbu za nove investicije, za razvoj juga Srbije i za bol?i život svih građana", rekla je Mihajlovićeva.

Kurir.rs/Beta

Foto Predsedništvo Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track