MINISTAR U BRATISLAVI: Dačić i Lajčak razgovarali o bilateralnim odnosima i saradnji u OEBS
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

sastanak

MINISTAR U BRATISLAVI: Dačić i Lajčak razgovarali o bilateralnim odnosima i saradnji u OEBS

Politika -

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas u Bratislavi sa slovačkim ministrom inostranih i evropskih poslova, i predsedavajućim OEBS-u Miroslavom Lajčakom o bilateralnim odnosima i saradnji u okviru Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju, saopštio je Dačićev kabinet.

Ministri su se saglasili da su bilateralni odnosi prijateljski, kao i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog. Takođe su pozitivno ocenili multilateralnu saradnju.

Lajčak je informisao šefa srpske diplomatije o predsedavanju Slovačke OEBS-u i zamolio da dve zemlje nastave usku saradnju i koordinaciju. Pozvao je Dačića na Ministarski sastanak OEBS-a koji će u decembru biti održan u Bratislavi.

Dačić je obavestio slovačkog kolegu o situaciji u regionu i aktuelnom stanju u dijalogu sa Prištinom. Preneo je spremnost za prenošenje iskustava, kao i pomoći Slovačkoj tokom predsedavanja OEBS-u.

Dvojica ministara potpisali su danas Sporazum izmedju Vlada Srbije i Slovačke o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništvima ili misijama pri medjunarodnim organizacijama.

Dačić će tokom jednodnevnog boravka u Slovačkoj obići i Srpsko vojničko groblje u Velikom Medjeru, dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track