VUČIĆ I ZEMAN RAZGOVARALI U ČETIRI OKA: Održan susret delegacija dveju zemalja, Srbija i Češka potpisale sporazume o saradnji u oblasti odbrane i inovacija (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

palata srbija

VUČIĆ I ZEMAN RAZGOVARALI U ČETIRI OKA: Održan susret delegacija dveju zemalja, Srbija i Češka potpisale sporazume o saradnji u oblasti odbrane i inovacija (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - U Palati Srbija u Novom Beogradu danas su posle svečanog dočeka održani razgovori u četiri oka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog gosta - češkog predsednika Miloša Zemana.

- Verujem u još bolju i efikasniju saradnju sa Češkom. Utrostručili smo našu trgovinsku razmenu u poslednjih deset godina, mnogo investitora iz Češke investira u našoj zemlji, ali uvek postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje. Hvala vam i što podržavate evropski put Srbije - rekao je Vučić na plenarnom sastanku delegacija Republike Srbije i Češke Republike predvođeni predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Češke Republike Milošem Zemanom.

U međuvremenu, predstavnici Srbije i Češke potpisali su danas u Palati Srbija sporazume o saradnji u oblasti odbrane i u oblasti inovacija.

Sporazum o saradnji u oblasti odbrane potpisali su sprski ministar odbrane Aleksandar Vulin i njegov češki kolega Lubomir Metnar.

Ministar bez potfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i češki ministar trgovine Karel Havliček potpisali su Memorandum o razumevanju izmedju Popovićevog kabineta i Ministarstva industrije i trgovine Češke o saradnji u oblasti inovacija, veštačke inteligencije i robotike. Sporazumi su potpisani u okviru posete češkog predsednika Miloša Zemana Srbiji.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track