VUČIĆ O ZEMANOVOJ INICIJATIVI: Nemojmo da podižemo očekivanja našeg naroda
Foto: TV Pink Printscreen

posle sastanka u vatikanu

VUČIĆ O ZEMANOVOJ INICIJATIVI: Nemojmo da podižemo očekivanja našeg naroda

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne treba imati prevelika očekivanja da Češka može tako lako promeniti svoj stav oko priznanja Kosova.

"Mi bismo to voleli, ali ne mislim da je realno", rekao je Vučić novinarima u Vatikanu, na konstataciju da je češki premijer Andrej Babiš kazao da je spreman da sa predsednikom Milošem Zemanom i ostalim institucijama razgovara o pitanju povlačenja priznanja Kosova.

"Nemojmo da podižemo očekivanja našeg naroda. Beskrajno hvala našim češkim prijateljima. Znam koliko poštuju i vole Srbiju, ali nemojte da pravimo od Zemana nešto, pa da, ako ne bude došlo do takve odluke, od njega pravimo neprijatelja, koji nije bio nešto spreman da uradi", upozorio je Vučić.

foto: Kurir

On je istakao da zna koliko Česi poštuju i vole Srbiju, da su iskreni naši prijatelji, ali da države ne mogu da rade takve stvari tako lako, posebno ako se nalaze u nekom određenom bloku.

Ponovio je da ne treba previše očekivati.

Upitan za "političku ofanzivu", koju je pokrenuo i dolaskom u Vatikan, Vučić je kazao da novinari vole da govore o ofanzivama, a da su ove posete njegov posao i redovna borba za našu zemlju, što će nastaviti da radi.

"Borićemo se i i dalje i verujem da ćemo za ljude uraditi mnogo dobrih stvari u budućnosti", kazao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track