Najnovije vesti

VUČIĆ SA RUSKIM AMBASADOROM BOCAN-HARČENKOM: Obeležavanje oslobođenja Beograda prilika da se pokaže slobodarska tradicija Srba i Rusa
Foto: Tanjug/Rade Prelić

75 godina od oslobođenja Beograda u drugom svetskom ratu

VUČIĆ SA RUSKIM AMBASADOROM BOCAN-HARČENKOM: Obeležavanje oslobođenja Beograda prilika da se pokaže slobodarska tradicija Srba i Rusa

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji obeležavanja 75-godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da proslavi u Beogradu prisustvuje visoki zvaničnik Ruske Federacije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je rekao da je proslava još jedna prilika da se istakne slobodarska tradicija dvaju bratskih naroda.

"Naša zajednička borba na strani prava i pravde obavezuje nas da, uz večitu zahvalnost, čuvamo uspomenu na te slavne dane, naglasio je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da proslavi u Beogradu prisustvuje visoki zvaničnik Ruske Federacije i s tim u vezi razgovarali o bilateralnim dokumentima, koji bi tom prilikom mogli da budu potpisani, a koji bi označili još jedan korak u širenju saradnje dveju zemalja.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Putinu, kao i premijeru Medvedevu i ministru spoljnih poslova Lavrovu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...