Najnovije vesti

SARADNJA SRBIJE I UNESKO OD VELIKE VAŽNOSTI: Brnabićeva sa generalnom direktorkom međunarodne organizacije
Foto: Kurir.rs/Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

jačanje odnosa

SARADNJA SRBIJE I UNESKO OD VELIKE VAŽNOSTI: Brnabićeva sa generalnom direktorkom međunarodne organizacije

Politika

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnom direktorkom Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) Odri Azule i tom prilikom istakla da je saradnja sa tom organizacijom za Srbiju od velike važnosti, budući da su obrazovanje i digitalizacija prioriteti Vlade Srbije.

Premijerka je rekla da podržava i visoko ceni dosadašnje napore generalne direktorke Azule u poboljšanju efikasnosti i postizanju veće vidljivosti UNESKO, kao i da Srbija čvrsto veruje i duboko je posvećena jačanju multilateralizma i multikulturalnosti.

foto: Kurir.rs/Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Azule je istakla da će tokom mandata naročit značaj pridavati upotrebi veštačke inteligencije u oblastima nauke i obrazovanja, kao i pitanju rodne ravnopravnosti i obrazovanja devojčica.

Primena veštačke inteligencije u zaštiti kulturnog nasleđa je jedna od tema kojoj će UNESKO takođe biti posvećen, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

foto: Kurir.rs/Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Sagovornice su se saglasile da je kultura oblast čiji će potencijal i u budućnosti biti od velike važnost za razvoj svakog društva, a premijerka Srbije je podsetila da su upravo kreativne industrije u ovom trenutku najbrže rastuća grana industrije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...