dijalog

ODRŽAN 6. SASTANAK VLASTI I OPOZICIJE NA FPN: SNS predložila set mera za unapređenje izbornog procesa (KURIR TV)

Politika -

Održan je šesti sastanak predstavnika vlasti i opozicije u okviru "Dijaloga o izborima 2020" na Fakultetu političkih nauka, a tema je bila - zaštita i unapređenju biračkog prava.

foto: Kurir TV

Na sastanku se razgovaralo o problemima u ostvarivanju biračkog prava kao što su "kupovina glasova", manipulacija glasačkim listićima, obezbeđivanju pristupa biračkim mestima, a organizatori su Fondacija za otvoreno društvo i FPN.

Sastanku je između ostalih prisustvovao i Nebojša Stefanović, koji je kazao da je SNS predložila set mera za unapređenje izbornog procesa, a da će sa konačnim predlogom, usaglašenim sa koalicionim partnerima, izaći u ponedeljak, te dodao da su to mere za koje su spremni da se obavežu da će ih implementirati u narednom, kratkom roku.

.

On je rekao da su sve te mere rezultat ne samo dijaloga koji je u toku, već i onog koji vlast vodi sa OEBS i ODHIR, od 2003. godine.

"Te mere će suštinski unaprediti način odvijanja izbora, kao i sve koje treba da podrže izborni proces na način da se ozbiljno izborimo protiv slabosti i nepravilnosti i koje su postojale i 2008. i 2012. godine, jer želimo najčistiji izborni proces", rekao je Stefanović.

On je dodao da će učiniti sve da se popune mesta nedostajućih članova REM-a.

Stefanović je prokomentarisao i to što deo opozicije bojkotuje ovaj dijalog.

"Svako ko želi da učestvuje u dijalogu je dobrodošao, a ko ne želi, to je njegova stvar" - kazao je ministar nakon sastanka.

Sastanku su prisustvovali i Vladimir Orlić (SNS), Žarko Obradović i Đorđe Milićević (SPS), a od predstavnika opozicije Pavle Grbić i Petar Miletić, predstavnici Pokreta slobodnih građana, kao i lider LDP Čedomir Jovanović.

Žarko Obradović (SPS) kazao je da je ova stranka zadovoljna pregovorima,.

Rade Veljanovski iz GDF kazao je da je u početku bio skeptičan, ali da su ovi razgovori sve konstruktivniji.

Zadovoljni su i iz Pokreta socijalista, ali i Jedinstvene Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track