POSLE SASTANKA VRHA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA OGLASILA SE REKTORKA: Ubrzaćemo odluku o doktoratu Siniše Malog, nadam se da ćemo uskoro rešiti problem
Foto: Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja

studenti blokirali rektorat

POSLE SASTANKA VRHA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA OGLASILA SE REKTORKA: Ubrzaćemo odluku o doktoratu Siniše Malog, nadam se da ćemo uskoro rešiti problem

Politika -

Razgovori sa studentima iz udruženja "1 od 5 miliona", koji već nedelju dana blikiraju zgradu Rektorata, moraju biti nastavljeni jer je to jedini način da se dođe do rešenja, rečeno je danas na zajedničkoj sednici članova Senata, Saveta i Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

Rektorka BU Ivanka Popović je rekla da su studenti postigli svoj cilj, da su neka pitanja doveli u žižu javnosti, ali da ne podržava način na koji to rade.

"Nama je od ključnog značaja da stručne službe u Rektoratu počnu da rade. Nadamo se da ćemo u razumnom roku sesti za sto da privedemo priču kraju", navela je ona.

Dodaje da studenti iz Rektorata moraju da izađu ne kao pobeđeni, već kao grupa koja je bar delimično ispunila svoje zahteve.

Rektorka UB Ivanka Popović prenela je da će nadležne službe UB učiniti sve kako bi se ubrzale procedure u odlučivanju o doktoratu Siniše Malog.

"Dali smo preporuku da se nakon dobijanja odgovora od Stručne komisije FON-a, Odbor za profesionalnu etiku UB ne iskoristi zakonski rok od 120 dana da se izjasni o tome, već da se to pitanje reši u kraćem roku", navela je rektorka.

To je jasan signal studentima, kako je rekla, da univerzitet ne odlaže rešenje pitanja koje je dovelo do te situacije.

Dekan Građevinskog fakulteta prof. Vladan Kuzmanović rekao je da treba izbeći politizaciju univerziteta i da su "svi oni postali taoci prepucavanja vlasti i opozicije", a da je sve krenulo od zloupotrebe njihovih studenata.

Podsetio je da univerzitet u svom sastavu ima 31 fakultet, 11 instituta, biblioteku, a da je zgrada Rektorata centralno čvorište i ključna za sve njih.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track