Najnovije vesti

10 MILIONA EVRA BAČENO NA UGRADNJU PODZEMNIH KONTEJNERA! Marjanović: Pitajte Đilasa gde su kompanije koje su izvodile radove!?
Foto: S.S., Privatna Arhiva, Nebojša Mandić

reagovanje

10 MILIONA EVRA BAČENO NA UGRADNJU PODZEMNIH KONTEJNERA! Marjanović: Pitajte Đilasa gde su kompanije koje su izvodile radove!?

Politika

Odbornici SNS Skupštine Beograda izveli su danas performans u okviru kojeg su u jedan od propalih podzemnih kontejnera, koji su ugrađeni u vreme Dragana Đilasa, simbolično bacili novac kako bi pokazali kako je Đilas bacio skoro 10 miliona evra na projekat ugradnje tih kontejnera.

Zamenik šefa odborničke grupe Radoslav Marjanović podsetio je da su podzemni kontejneri tada plaćeni šest miliona evra, a da su posao dobile dve kompanije koje se, kako kaže, nikada time nisu bavile - Blagojević d.o.o. i Blok.

Te kompanije su, kako navodi Marjanović, nakon završetka celog posla, odnosno ugradnje 1.800 kontejnera, nakon nekoliko meseci otišle u stečaj i nije postojala mogućnost da Grad Beograd traži da se ispravi posao koji je loše odrađen.

- To pokazuje da je ceo taj projekat koji je Đilas sprovodio dok je bio gradonačelnik bio smišljen da se novac građana izvuče iz državne kase i prebaci u kase kompanija koje su bile bliske njemu, kazao je Marjanović.

foto: SNS

Istakao je da je zbog ugradnje tih podzemnih kontejnera uhapšen bivši direktor JKP "Čistoća" Stamenković, kao i direktori te dve kompanije i dodao da to pokazuje da je projekat ugradnje podzemnih kontejnera zapravo bio pljačkanje Grada Beograda.

- Kao što je to nekada radio Đilas, isto radi i odlazeći predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać koji je uspeo da preko agencija za čišćenje zgrada iz budžeta isplati svojim aktivistima, odbornicima i ljudima koji su danima rušili gradilišta preko 120 miliona dinara, mimo zakona o javnim nabavkama, mimo zakona o budžetu, naveo je Marjanović.

Dodaje da je Bastać i ove godine planirao da isplati još 50 miliona evra tim ljudima koji, kako napominje, jedino što rade jeste da idu po gradu i ometaju radove, "ruše gradilišta".

Marjanović navodi da bi odlazeći predsednik opštine Marko Bastać trebalo da pita Dragana Đilasa kako je urađen projekat podzemnih kontejnera, šta se desilo sa novcem iz tog projekta i zašto je Đilas dozvolio da se šest miliona evra "bukvalno baci u kontejner".

Navodeći da je dodatna obnova i rekonstrukcija svih tih kontejnera koštala četiri miliona evra, Marjanović kaže da imamo skoro 10 miliona evra potrošenih na podzemne kontejnere koje su građani Beograda morali da plate.

- Bastaću bi pametnije bilo, umesto što pravi svoje performanse, da pita svog šefa stranke Đilasa zašto je dozvolio da se na ovaj način opljačka Grad Beograd i zašto je dozvolio da se ugradnja podzemnih kontejnera pretvori u lopovsku radnju koju su sprovodili i direktor Čistoće i drugi u tom lancu, kazao je Marjanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...