VELJA ILIĆ OPLEO PO ĐILASU!  Bojkot izbora je glupost! Lično se zalažem za izlazak na birališta!
Foto: Dado Đilas

lider Nove Srbije

VELJA ILIĆ OPLEO PO ĐILASU! Bojkot izbora je glupost! Lično se zalažem za izlazak na birališta!

Politika -

Velimir Ilić, lider Nove Srbije i doskorašnji bliski partner tajkuna Dragana Đilasa, oštro je napao lidera SZS zbog najavljenog bojkota izbora, poručujući da je to najobičnija glupost.

Ilić kaže da će njegova stranka 5. oktobra doneti odluku o bojkotu narednih parlamentarnih izbora, ali da se on lično zalaže za izlazak na birališta. Prema njegovim rečima, Đilas i njegovi saborci namerno etiketiraju sve ljude koji misle drugačije od njih, iako je njihova politika 'povlačenje pred SNS, a ne borba protiv vlasti.

Ilić ističe da opoziciji u Srbiji ne preostaje ništa drugo nego borba, a to je upravo izlazak na izbore.

- Konačnu odluku o bojkotu doneće skupština Nove Srbije. Nadam se da ćemo odlučiti da izađemo na izbore, jer ništa drugo ne preostaje nego borba. Neki su sebe proglasili jedinom opozicijom u Srbiji, odlučili se na bojkot i etiketiraju sve one koji misle drugačije. A šta posle bojkota?! Šta znači bojkot?! Povući ćete se, pustićete Vučića da napravi dvotrećinsku većinu, da promeni Ustav, preda Kosovo, a vi ćete od toga da operete ruke i skinete odgovornost, pa da se onda vratite u politiku kad sve bude završeno?! Ovo nije momenat za povlačenje, već za borbu. I nemojte više da etiketirate nas koji drugačije mislimo... - naglašava Ilić.

Prema njegovim rečima, ovde su u pitanju dve političke borbe.

- Jedna je ta Vučićeva i druga opoziciona borba za vlast. Ovu drugu mi hoćemo da vodimo, borbu za Srbiju. Meni je žao, ali Nova Srbija ničim ni od koga nije ucenjena. Ne idemo po mišljenja u strane ambasade. Jedino za šta se borimo je Srbija - ističe Ilić.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track