Najnovije vesti

DOGOVORENO UNAPREĐENJE ODNOSA: Dačić sa ministrima inostranih poslova Kraljevine Saudijske Arabije, Tadžikistana i Venecuele u Njujorku (FOTO, VIDEO)
Foto: Kurir/MSP, Tanjug/MSP

sastanak

DOGOVORENO UNAPREĐENJE ODNOSA: Dačić sa ministrima inostranih poslova Kraljevine Saudijske Arabije, Tadžikistana i Venecuele u Njujorku (FOTO, VIDEO)

Politika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, sastao se sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Ibrahimom Abdulazisom Al-Asarom.

Tokom srdačnog razgovora razmatrane su teme u vezi sa bilateralnom i multilateralnom saradnjom i daljeg razvoja prijateljskih odnosa Srbije i Saudijske Arabije.

Sagovornici su se složili da bi daljem unapređenju odnosa doprinela razmena poseta na visokom i najvišem nivou. Posebno je ukazano na mogućnosti jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, obrazovanja, turizma, medicine i dr, saopstilo je Minstarstvo spoljnih poslova.

foto: Kurir.rs/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Ivica Dačić je razgovarao sa ministrom inostranih poslova Tadžikistana Sirodžidinom Aslovom.

Ministri Dačić i Aslov istakli su važnost redovnih susreta i nastavka daljeg unapređenja bilateralne saradnje između dve prijateljske države. Sagovornici su ukazali na veliki potencijal koji postoji za razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa, za šta je neophodno utvrditi zajedničke imenitelje od obostranog interesa.

foto: Tanjug/Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije

Tokom razgovora potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i izraženo je posebno zadovoljstvo povodom predstojeće posete ministra inostranih poslova Tadžikistana Srbiji.

Istaknut je interes da se imenuju počasni konzuli u Srbiji i Tadžikistanu, koji bi radili na daljem zbližavanju dve zemlje.

foto: Tanjug/Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije

Na sastanku su razmenjena mišljenja i o najvažnijim procesima na multilateralnom polju i dogovoreni naredni koraci u cilju uspešnog razvoja saradnje na principima poštovanja i međusobne podrške na međunarodom planu.

Ministar spoljnih poslova Srbije sastao se u Ujedinjenim nacijama sa ministrom inostranih poslova Bolivarske Republike Venecuele Horheom Areasom.

foto: Tanjug/Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije

U prijateljskom razgovoru ministri Dačić i Areasa su razmenili mišljenja o aktuelnim unutrašnjim i spoljnopolitičkim događanjima.

Šef diplomatije Venecuele je informisao o trenutnoj situaciju u Venecueli i nastojanju da se kroz dijalog iznađe rešenje za političku krizu u kojoj se njegova zemlja nalazi.

foto: Tanjug/Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije

Ministar Dačić je naglasio da je podrška mirnom rešavanju unutrašnje situacije u Venecueli i u interesu Srbije.

Istakao je da se veoma dobri odnosi Srbije i Venecuele održavaju i na širem multilateralnom planu.

Sagovornici su izrazili spremnost da rade na daljem unapređenju odnosa dve zemlje, posebno u oblasti ekonomije.

Dvojica ministara su dogovorili i dalje redovne susrete, saopštilo je Mnistarstvo spoljnih poslova.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...