MILOŠ VUČEVIĆ U ZAGREBU SA MILANOM BANDIĆEM I MILORADOM PUPOVCEM: Nema uspeha za ovaj deo Evrope ako ne sarađujemo i ne stremimo istom cilju! (VIDEO)
Foto: Kurir

susret dva GRADONAČELNIKa

MILOŠ VUČEVIĆ U ZAGREBU SA MILANOM BANDIĆEM I MILORADOM PUPOVCEM: Nema uspeha za ovaj deo Evrope ako ne sarađujemo i ne stremimo istom cilju! (VIDEO)

Politika -

ZAGREB - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otputovao je u dvodnevnu posetu Hrvatskoj. Vučević se danas, zajedno sa ambasadorkom Srbije u Hrvatskoj Mirom Nikolić, sastao sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem sa kojim je razmenio iskustva o upravljanju vitalnim gradskim funkcijama i razgovarao o važnosti saradnje susednih država na lokalnom nivou.

foto: Kurir

- Otvoreno smo razgovarali o svim aktuelnim temama, i komunalnim koje se tiču gradova, ali i o onim opštim stvarima koje dotiču srpsko-hrvatske odnose. Razmenili smo informacije o položaju Hrvatske nacionalne zajednice u Novom Sadu i Srpske nacionalne zajednice u Zagrebu. Pričali smo o rešavanju pitanja koja su bitna za oba grada i obe države. Moramo biti okrenuti ka budućnosti, jer nema uspeha za ovaj deo Evrope ako ne sarađujemo i ne stremimo istom cilju. Suočavamo se sa sličnim problemima i treba da se pozabavimo time kako da zadržimo ljude na ovim prostorima, da tu nađu perspektivu. Verujem da će i oni koji vode države naći model dijaloga koji pravi bolju atmosferu za sve nas.Saradnja između gradova je uvek lakša, jer su bliže svakodnevnom životu, tako da smo se tokom razgovora dotakli pitanja sporta, održavanja sportskih objekata, finansiranja sportskih klubova, i slično – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: Kurir

Predstavnici Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem posetili su i sedište Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, gde ih je dočekao predsednik SDSS Milorad Pupovac. Na sastanku sa Pupovcem gradonačelnik je rekao da će sunarodnici u Hrvatskoj uvek imati podršku Grada Novog Sada.

foto: Kurir
foto: Kurir

- Cilj naše posete je unapređivanje odnosa Srba i Hrvata, jer želimo stabilan region, kao i da Srbi zadovoljno i ravnopravno žive sa ostalim građanima Hrvatske, i da imaju isti položaj kao što Hrvati imaju u Srbiji. Uznemire nas loše vesti i kada vidimo da je problem što neko navija za određeni fudbalski klub ili što piše ćirilicom, jer te stvari ne ugrožavaju nikoga. Zahvalan sam Pupovcu i članovima Srpskog narodnog vijeća na svemu što rade. Imali su hrabrosti da u kampanji za Evropski parlament otvore bolne teme kako bi ukazali na probleme. Verujem da će biti na visini zadatka da odgovore na sve izazove, a uvek mogu da računaju na podršku prijatelja iz Srbije koja nikog ne ugrožava i ne predstavlja nikakvu opasnost bilo kome. Želimo da svi ljudi žive mirno i slobodno u svojim kućama – istakao je Vučević.

foto: Kurir
foto: Kurir

Milorad Pupovac je ocenio da su od prioritetnog značaja praktična pitanja od životnog interesa za svakog pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj.

- Nastojimo činiti sve da političke turbulencije kroz koje prolazimo nanose što manju štetu svakodnevnom životu – zaključio je Milorad Pupovac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track