VUČIĆ PORUČIO IZ NJUJORKA: Neću govoriti o Greti (16), pa objasnio i zašto, a onda otkrio i da li mu je simpatična (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije, AP

o Govoru devojčice iz švedske

VUČIĆ PORUČIO IZ NJUJORKA: Neću govoriti o Greti (16), pa objasnio i zašto, a onda otkrio i da li mu je simpatična (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Govor mlade Grete (16) pomenuo je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u direktnom uključenju iz Njujorka, kada je odgovarao na pitanje o svom govoru u UN.

Naveo je da u Njujorku jasno mogu da se vide podele na globaliste i patriote, podele na one koji podržavaju Gretu Tunberg, aktivistkinju za borbu protiv klimatskih promena i one koji je nazivaju "Sveta Greta".

"To su za nas pitanja na koja ne možemo da utičemo ni da se mešamo, ali to govori o tome da svet grabi ka lažnom ideološkom sukobu, ali se zapravo radi o mnoštvu drugih vrsta interesa", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija treba da vodi računa o sebi.

foto: Predsedništvo

"Ja mogu da govorim da li je meni simpatična Greta ili ne, ali to nikoga ne zanima, to je moja lična stvar. Suština je šta mi za našu malu zemlju možemo da uradimo", rekao je Vučić.

foto: AP

Dodao je da Srbija treba da se trudi da ostvari svoje interese u svetu u kojem su Amerika i Kina trenutno najjače nacije.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track