Najnovije vesti

OČIGLEDNO ZASTRAŠIVANJE ONO MALO SRBA ŠTO JE OSTALO NA KIM: Đurić osudio paljenje srpske kuće u Klini
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

KIM

OČIGLEDNO ZASTRAŠIVANJE ONO MALO SRBA ŠTO JE OSTALO NA KIM: Đurić osudio paljenje srpske kuće u Klini

Politika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je najnoviji napad na srpsku imovinu u opštini Klina i ocenio da je cilj nesumnjivo zastrašivanje malobrojnih Srba koji su ostali da žive u tom gradu i okolnim selima.

Đurić je još jednom apelovao na sve albanske političke činioce da ne koriste predizbornu kampanju u pokrajini za upućivanje poruka mržnje i podsticanje napada na Srbe i njihovu imovinu, jer mir i suživot su od vitalnog interesa za budućnost oba naroda.

- Svet treba da čuje da se dve decenije od okončanja sukoba na Kosovu i Metohiji srpske kuće i dalje pale, i da pošast mržnje i ekstremizma u našoj južnoj pokrajini nije suzbijena, naveo je Đurić u saopštenju.

On je dodao da je jasno da u ovom, kao ni u prethodnim slučajevima uništavanja srpske imovine u Klini, nije došlo do "samozapaljivanja".

Đurić je podsetio da je u proteklih godinu dana samo na području opštine Klina zabeleženo desetak paljevina srpskih kuća i drugih napada na srpsku imovinu, što svedoči da je reč, ne o spontanim deliktima pojedinaca, već o osmišljenom zločinačkom scenariju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...