Dačić sa Banom o borbi protiv kriminala i terorizma

Dačić sa Banom o borbi protiv kriminala i terorizma

Politika -
Dačić je rekao da je u razgovoru sa šefom svetske organizacije izrazio uverenje da će saradnja MUP-a i tela i organizacija UN u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije biti nastavljena

BEOGRAD - Mandatar Ivica Dačić predložio je u ponedeljak generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu da u Beogradu bude otvoreno regionalno sedište Kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala.

Dačić, koji je aktuelni, a i kandidat za ministra unutrašnjih poslova, razgovarao je sa Banom o borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Dačić je rekao Tanjugu da je u razgovoru sa šefom svetske organizacije izrazio uverenje da će saradnja MUP-a i tela i organizacija UN u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije biti nastavljena.

Ban Ki-Mun je tokom prve posete Beogradu razgovarao sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i novoizabranim predsedavajućim Generalne skupštine UN Vukom Jeremićem.

Ban je razgovarao i sa liderom DS Borisom Tadićem.

Generalni sekretar će sutra boraviti u Prištini.

U okviru balkanske turneje Ban je osim Srbije posetio Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru, a predstoji mu i poseta Makedoniji i BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track