OMETALI IZBORNI PROCES: Privedene dve osobe u Severnoj Mitrovici, odvedeni u pritvor u Leposaviću
Foto: Profimedia

izbori na kosovu i metohiji

OMETALI IZBORNI PROCES: Privedene dve osobe u Severnoj Mitrovici, odvedeni u pritvor u Leposaviću

Politika -

Dva člana biračkog odbora iz biračkog centra u OŠ "Sveti Sava" privedena su danas tokom pre podneva.

Oni su kako je saopštio tužilac Šućri Sulja dozvolili glasanje mimo rešenja CIK Kosova koje se odnosi na odluku da se na ovim izborima može glasati samo sa identifikacionim dokumentima Kosova.

U policijsku stanicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici privedeni Ž. U. (36) i V. T. (26), a mediji su preneli da su dozvolili biraču bez ličnog dokumenta da glasa sa izvodom iz matične knjige rođenih.

Dvojici članova biračkog odbora, koji su danas privedeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tokom izbornog procesa, određen je pritvor do 48 sati, potvrdio je regionalni portparol kosovske policije za sever Kosova i Metohije Branislav Radović.

Kako je rekao Tanjugu, izdato je rešenje o zadržavanju privedenih V. T. i Ž. U., koji su odvedeni u pritvorsku jedinicu u Leposaviću.

Predstavnik organizacije koja prati izbore na KiM Demokratija na delu (DnD) Dušan Radaković ranije danas izjavio je za Tanjug da nije bilo razloga za današnje privođenje dva člana biračkog odbora u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Osnovnoj školi "Sveti Sava", jer, kaže, nema elemenata krivičnog dela.

"Ceo birački odbor i ujedno i ostali Albanci složili su se da žena može da glasa i ipak joj to nije bilo dozvoljeno. Mislim da je tu samo neka upotreba sile, ili šta već da se pokaže", rekao je Radaković.

Podsetimo, vanredni parlamentarni izbori danas se održavaju na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta otovrena su u 7 sati i zatvaraju u 19 časova.

Pravo glasa u Severnoj Mitrovici ima 22.457 birača, a na celom Kosovu i Metohiji 117.808 Srba. Na biračkim mestima pristuni su posmatrači OSCE-a. Biračka mesta uglavnom su otvorena na vreme.

(Kurir.rs/Z.Š)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track