DAČIĆEV PAJTOS SE IZVUKAO ZA AFERU "BANANA": I dalje nejasno zašto se bivši ministar policije viđao sa švercerom kokaina!
Foto: Kurir

ČUDNO

DAČIĆEV PAJTOS SE IZVUKAO ZA AFERU "BANANA": I dalje nejasno zašto se bivši ministar policije viđao sa švercerom kokaina!

Politika -

Izvukli se

Akteri najveće afere "Banana" koja je potresla Srbiju zbog tajnih sastanaka tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, članom Šarićevog narko-klana, ostaće pod velom tajne, jer će akteri ostati nekažnjeni!

foto: Dado Đilas

Naime, apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Radulovića i Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića od optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića, čime je odbijena žalba tužioca za organizovani kriminal i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz decembra prošle godine.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Miša Banana, čak devet puta se sastao sa ličnostima iz vrha MUP-a Srbije, među kojima je najpoznatiji tadašnji ministar policije Ivica Dačić. Na snimcima koji su tada dospeli u medije, jasno se vide današnji šef diplomatije Dačić, njegov savetnik Ivica Tončev kao i tadašnji šef kabineta Branko Lazarević i zamenik šefa kabineta Vanja Vukić.

Dačić je pokušavao da se opere opravdanjima da Radulović nije bio u beloj knjizi kriminala, kao i da ga niko nije upozorio na susrete sa njim.

Problematično je to što se Dačić, tadašnji ministar policije uopšte sastajao sa osobom iz kriminalnih krugova koja je kasnije i osuđena na 11 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track