Najnovije vesti

SRBIJA ĆE UBUDUĆE IMATI VELIKU PODRŠKU FRANCUSKE: Đorđević u Marseju sa državnom sekretarkom Ministarstva vojske Francuske (FOTO)
Foto: Tanjug/Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja

bilateralni odnosi

SRBIJA ĆE UBUDUĆE IMATI VELIKU PODRŠKU FRANCUSKE: Đorđević u Marseju sa državnom sekretarkom Ministarstva vojske Francuske (FOTO)

Politika

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević, rekao je državnoj sekretarki Ministarstva vojske Francuske Žanvijev Dariusek da veruje da će podrška Francuske Srbiji biti i u budućnosti velika, saopštilo je danas Ministarstvo za rad.

On je prilikom posete Marseju, gde je, kao izaslanik predsednika Aleksandra Vučića, prisustvovao obeležavanju 85 godina od ubistva kralja Aleksandra Prvog Karadjordjevića, istakao u razgovoru sa Dariusek da mu je drago što je imao priliku da sa državnom sekretarkom prisustvuje "događaju koji je od velike važnosti za obe zemlje".

Dodao je da "veruje da će podrška Francuske Srbiji i u budućnosti biti velika, i na nivou odnosa koje su naše dve zemlje imale u Prvom i Drugom svetskom ratu, kada su se zajedno na istoj strani borile za slobodu".

foto: Tanjug/Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja

- Srbija će nastaviti da čuva, neguje i dodatno unapredjuje prijateljstvo sa Francuskom, kako bi ukazala zahvalnost na ukazanoj pomoći tokom Prvog svetskog rata, rekao je Đorđević.

Cilj resornog ministarstva, prema njegovim rečima, je "da sačuva uspomene na sve one koji su se borili za našu lepšu budućnost, i da će se još više pažnje posvetiti zaštiti ratnih memorijala i spomenika".

Kako je naveo, i nedavna poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji je još jedna potvrda da su Srbija i Francuska na pravom putu da dostignu još viši nivo saradnje u mnogim oblastima, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo.

Dariusek je rekla da će Francuska uvek pružati podršku Srbiji i dodala da će se lično zalagati da se svi događaji, koji su bitni za obe strane i koji potvrdjuju prijateljstvo Francuske i Srbije, uvek obeležavaju na najvišem mogućem nivou.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...