Najnovije vesti

SRBI U AUSTRIJI DOBILI SVOJE UDRUŽENJE! Vučević: Neka ovo bude kuća sloge u dijaspori, jedino tako možete pomoći matici! ŽIVELA SRBIJA (KURIR TV)
Foto: Kurir TV

specijalni gost gradonačelnik novog sada

SRBI U AUSTRIJI DOBILI SVOJE UDRUŽENJE! Vučević: Neka ovo bude kuća sloge u dijaspori, jedino tako možete pomoći matici! ŽIVELA SRBIJA (KURIR TV)

Politika

Više od 120.000 Srba, koliko ih zvanično živi u Austriji, dobija večeras svoje udruženje u centru Beča.

Prostorije udruženja nalaze se na adresi Thaliastraße 87, a ambasada Srbije u Austriji pozvala je na svečanost sve građane Srbije koji rade u toj zemlji.

Otvaranju Udruženja Srba u Austriji prisustvuju, između ostalih, ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i drugi.

20.08 - SREĆAN NOV POČETAK, OTVORENA DRUGA KUĆA ZA SVE SRBE U AUSTRIJI.

20.03 - Nikola Prerad recituje Njegoša, podsećajući prisutne na korene.

foto: Kurir TV

19.50 - Nastup klasične muzike je oduševio prisutne.

19.47 - Devojčica Anđela Tadić recituje pesmu "Domovina". Naučila je srpski za samo godinu dana, iako je rođena u Austriji.

foto: Kurir TV

19.35 - Predstavljaju se umetnici iz kulturno-sportskog društva "Bambi". Peva se: "Oj, Srbijo, mila mati", "Tiho noći moje zlato spava", "Sjajna mesečina, mila nane"

foto: Printscreen

19.30 - Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada: "Zahvalni smo što se Srbi drže ono što nam je ostavljeno u amanet od predaka - da samo sloga Srbina spašava. Okrenuti smo i našoj crkvi, koja ima osam vekova. Beč je za Srbe veoma vađan grad, jer su Srbi tu postali ozbiljna zajednica. Pozivam vas da se ujedinite kako bi vas poštovali. Danas Srbija polako jača i može da pomogne dijaspori."

foto: Kurir TV

19.27 - Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji: "Već 1965. su Srbi u Austriju mogli da dođu bez viza, a već posle par decenija počela su da se nižu udruženja. I ovo udruženje je simbol jedinstva naroda Srbije u Austriji, a ono što je važno je da nas podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić."

foto: Kurir TV

19.24 - "Matice koje su se okupile su mi pomogle i da naučim naš jezik", kaže srpski episkop Andrej iz Austrije i dodaje da se u domovini stvari kreću na bolje.

19.22 - Srpki kulturni centar Mokranjac želi da nas je što više: "Želimo da se udružimo i da nas ima što više."

foto: Kurir TV

19.18 - Želimo zajednički da povedemo našu decu ka očuvanju srpskog nacionalnog identiteta, kaže Srđan Miljković predsednik Sprskog prosvetnog i kulturnog društva "Prosveta“ iz Beča.

19.15 - Otvaranje udruženja Srba u Austriji veoma važno, ovo je najbolji način da se neguju tradicija, jezik i kultura.

19.12 - Posebna zahvalnost na prisustvu ambasador Srbije u Austriji Nebojši Rodiću, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, predsednici opštine Savski venac Ireni Vujović, potpredsedniku Skupštine Vojvodine Damiru Zobenici i drugima.

foto: Kurir TV

19.10 - Dečji hor izvodi himne Srbije i Austrije

19.00 - POČINJE OTVARANJE UDRUŽENJA SRBA U AUSTRIJI

1 / 13 Foto: Kurir TV

Više od 120.000 Srba, koliko ih zvanično živi u Austriji, dobija večeras svoje udruženje u centru Beča.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...