Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ OGLASIO SE NA TVITERU: Lažna država Kosovo ne može u Interpol
Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova

MINISTAR STEFANOVIĆ OGLASIO SE NA TVITERU: Lažna država Kosovo ne može u Interpol

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas  uoči puta u Čile da Srbija ima čvrste policijske, pravne i političke argumente koji nedvosmisleno potvrđuju da takozvano Kosovo ne može biti primljeno u Interpol.  

Arhivska fotografija
Arhivska fotografijafoto: Printscreen

Stefanović, koji će predvoditi delegaciju Srbije na 88. generalnoj skupštini Interpola  koja se održava u Santjagu, poručio je na svom Tviter nalogu da lažnoj državi Kosovo nema mesta u Interpolu.

Deo srpske delegacije već se nalazi u Čileu, gde će im se uskoro pridružiti i Stefanović u borbi da spreči takozvano Kosovo da bude primljeno u članstvo u Interpolu.

Da podsetimo, diplomatska borba protiv ovog zahteva neprekidno traje još od prošlogodišnje Generalne Skupštine u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev odbijen i u narednim danima biće još više intenzivirana.

Priština je ove godine promenila taktiku, te su iz nje učestalo stizale vesti da će odustati od apliciranja i da su svesni da nemaju međunarodnu podršku, međutim iza kulisa se zapravo odvijaju ozbiljni pritisci od strane zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.

Tako je i Čile koji ne priznaje nezavisnost Kosova u poslednjem trenutku odobrio prisustvo kosovskoj delegaciji na Generalnoj skupštini.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...