STEFANOVIĆ UOČI SEDNICE INTERPOLA: Hvala svima koji poštuju integritet Srbije, prijem tzv. Kosova bi imao dalekosežne posledice
Foto: Beta

borba!

STEFANOVIĆ UOČI SEDNICE INTERPOLA: Hvala svima koji poštuju integritet Srbije, prijem tzv. Kosova bi imao dalekosežne posledice

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, zahvalio se danas, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu svima koji poštuju teritorijalni integritet Srbije. On je upozorio da bi evenutalni prijem tzv. Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima.

Na dnevnom redu sednice Generalne skupštine Interpola, koja počinje danas i trajaće do petka, biće razmatran zahtev lažne države Kosovo za prijem u tu međunarodnu organizaciju. Stefanović predvodi srpsku delegaciju koja daje sve od sebe da i ove godine taj zahtev bude odbijen. Početak sednice se očekuje za nekoliko sati.

Stefanović je rano jutros razgovarao sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola, o argumentima Republike Srbije protiv prijema takozvanog Кosova u Interpol i istakao da se nada da politika neće zameniti policijski rad.

Šef kineske delegacije Daki Duan potvrdio je podršku Narodne Republike Кine teritorijalnom integritetu Republike Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Кosova za prijem u Interpol.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track