Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ U ČILEU: Sačuvan ugled Interpola
Foto: MUP

hvala Španiji i Moldaviji na podršci povodom zahteva tzv. Кosova za prijem

MINISTAR STEFANOVIĆ U ČILEU: Sačuvan ugled Interpola

Politika

SANTJAGO - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu, gde je u toku 88. Generalna skupština Interpola, sa šefovima delegacija Španije i Moldavije i tom prilikom istakao da je pobedom Srbije i međunarodnog prava sačuvan ugled te organizacije.

foto: MUP

Stefanović je sa šefom španske delegacije Karlosom Vaskezom Arom i moldavske Eugenijem Petreskim razgovarao o povlačenju aplikacije takozvanog Kosova za prijem u Interpol, naglasivši da je ovom pobedom Srbije i međunarodnog prava sačuvan ugled najstarije policijske organizacije, saopštio je MUP.

Stefanović je, takođe, zahvalio Španiji i Moldaviji na principijelnoj podršci našoj zemlji povodom zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol i izrazio zadovoljstvo što će obe države nastaviti blisku saradnju sa Srbijom povodom ovog pitanja.

Stefanović i Ara su razgovarali i o nastavku saradnje srpske i španske policije u borbi protiv narko-trafikinga koja je, kako su se saglasili, i do sada imala konkretne rezultate u vidu zaplena velikih količina kokaina. Ara je izrazio zadovoljstvo postojećom saradnjom policija i pohvalio rad srpskih kolega u borbi protiv organizovanog kriminala.

Tema sastanka Stefanovića i Petreskog bilo je jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova u cilju podizanja kapaciteta policija dve zemlje.

Stefanović se na marginama Generalne skupštine Interpola u Čileu sastao i sa predstavnicima policija Slovenije, Filipina i Monaka.

Stefanović sa šefovima delegacija Španije i Moldavije

Stefanović je razgovarao je u Čileu, gde je u toku 88. Generalna skupština Interpola, sa šefovima delegacija Španije i Moldavije o povlačenju prijave Кosova za prijem u Interpol i nastavku saradnje Srbije sa tim zemljama u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović je poručio da je povalačenjem prijave Kosova za članstvo u Interpolu sačuvan ugled najstarije medjunarodne policijske organizacije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Stefanović se zahvalio Španiji i Moldaviji na podršci Srbiji povodom zahteva Кosova za prijem u Interpol i i na tome što će obe države nastaviti blisku saradnju sa Srbijom povodom tog pitanja.

Stefanović je sa šefom španske delegacije Кarlosom Vaskezom Arom razgovarao i o nastavku saradnje srpske i španske policije u borbi protiv narko-trafikinga koja je "do sada imala konkretne rezultate u vidu zaplena velikih količina kokaina".

Sa šefom moldavske delegacije Eugenijem Petreskim, Stefanović je razgovarao o jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova u cilju podizanja kapaciteta policija dve zemlje.

Stefanović se na marginama Generalne skupštine Interpola u Čileu sastao i sa predstavnicima policija Slovenije, Filipina i Monaka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...