Najnovije vesti

EVO ŠTA ĆE MEDVEDEV SVE SUTRA RADITI U BEOGRADU I KUĆA ĆE IĆI: Neka se spreme Batajnica i Novi Beograd!
Foto: AP

povodom 75. godišnjice oslobođenja

EVO ŠTA ĆE MEDVEDEV SVE SUTRA RADITI U BEOGRADU I KUĆA ĆE IĆI: Neka se spreme Batajnica i Novi Beograd!

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće sutra premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji, povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Očekuje se da ruski premijer u razgovorima sa Vučićem potvrdi podršku Srbiji u pogledu rešavanja problema Kosova i Metohije, a na dnevnom redu će biti i nekoliko bilateralnih sporazuma.

Vučić će Medvedevu biti domaćin, najpre, na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, gde će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019".

Kako je najavljeno, u prikazu će učestvovati oko 2.400 vojnika i oficira, 100 vozila i sistema, te 25 aviona, uključući i sredstva koja je donirala Ruska Federacija.

foto: AP

Po podne će u Palati Srbija srpski predsednik i ruski premijer razgovarati "tet-a-tet", a potom sledi ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, u prisustvu predsednika Vučića i premijera Ruske Federacije.

Vučić i Medvedev će se zatim obratiti javnosti.

Od 20 sati Medvedev i njegov domaćin Vučić prisustvovaće u Sava centru svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...