FUNKCIONER SNS ALEKSANDAR MIRKOVIĆ: SzS serijom laži pokušava da upropasti fabrike
Foto: Vladimir Sporčić

ŽELE VLAST BEZ IZBORA

FUNKCIONER SNS ALEKSANDAR MIRKOVIĆ: SzS serijom laži pokušava da upropasti fabrike

Politika -

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da Savez za Srbiju serijom laži pokušava da upropasti srpske fabrike i naruši ugled zemlje, kako bi došao na vlast bez izbora.

"Tako i danas Miroslav Aleksić drži lekcije tužiocima i šalje im naredbe koga treba da puste iz pritvora, ko je kriv, ko je heroj, dok Đilasova tviterašica Boško Obradović sastavlja spiskove tužilaca i sudija i poručuje im nećete pobeći", naveo je Mirković reagujući na današnju izjavu potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića.

Mirković smatra da Savez za Srbiju, koji naziva "Đilasovim Savezom za nasilje" ni ne krije da serijom laži pokušava da upropasti i srpske fabrike i naruši ugled Srbije, samo ne bi li im se ministar policije Stefanović sklonio sa puta i pustio da bez podrške građana Srbije dođu ponovo na vlast i nastave da pustoše Srbiju i pljačkaju njene građane.

"Tada bi, naravno, bratija iz Saveza ponovo birala i sudije i tužioce u Srbiji u svojim opštinskim odborima, kao i dok su bili na vlasti, i niko ponovo ne bi smeo ni da zucne o njihovom kriminalu i brutalnoj rasprodaji Srbije", naveo je Mirković.

Dodao je da Đilas tada ne bi morao ni da objasni zašto je, kako kaže, lagao da je iz Češke došao kao milioner u Srbiju i ušao u politiku 2004, kada su mu, navodi, sve firme u Češkoj zaradile 74.000 evra.

"Kako je od 74.000 došao do 25 miliona evra koliko je sam prijavio da poseduje u nekretninama i 105 miliona evra profita dok je bio na vlasti u Srbiji", naveo je Mirković.

Poručio je da politički protivnici, šta god da rade i koliko god se trudili da lažima umanje uspehe i rezultate Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, u tome neće uspeti, jer, kako kaže, građani više veruju svojim očima nego ispraznim pričama propalih političara.

Dodao je da Savez za Srbiju u poslednje vreme "sve ogoljenije pokazuje svoju agresiju, histeriju, fašističke metode i želju za ponovnim uspostavljanjem svoje despotije u Srbiji".

Kako kaže, u SzS-u besne, jer nemaju nikakvu podršku u narodu, a trenutno se, navodi, kreću po Srbiji i odlučuju ko treba da bude išamaran, prete ljudima gubitkom posla i poručuju "nećete pobeći".

"Očajno uporni u plasiranju svoje umobolne izmišljotine da Srbija snadbeva oružjem teroriste i insistiranju da je špijuniranje srpskih fabrika zapravo herojski čin i danas su nastavili sa svojom kampanjom laži protiv ministra Nebojše Stefanovića. To što su ih činjenice i nadležne institucije demantovale više puta, nije im bitno", naveo je Mirković.

Potpredsendik Narodne stranke Miroslav Aleksić je danas zatražo da se oslobodi uzbunjivač, radnik "Krušika" A. O, koji je medijima dostavio podatke o izvozu oružja, ali i smenu ministra unutrašnjih poslova.

Aleksić je naveo da bi ministar Stefanović trebalo da bude smenjen "dok se afera pravno ne razreši u potpunosti".

Dodao je da je A.O. svojim činom poslao svim građanima poruku da se bore za svoju slobodu i odbranu Srbije od kriminala.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track