Gojković: O podršci vladi posle ekspozea

Gojković: O podršci vladi posle ekspozea

Politika -
Nismo odlučili o tome da li ćemo glasati za ili protiv jer nismo čuli predlog Dačića, osim onog što vidimo u medijima, kazala je ona u srpskom parlamentu

BEOGRAD - Narodna partija će odluku o podršci novoj vladi doneti tek nakon ekspozea mandatara Ivice Dačića, izjavila je predsednica te stranke Maja Gojković.

Nismo odlučili o tome da li ćemo glasati za ili protiv jer nismo čuli predlog Dačića, osim onog što vidimo u medijima, kazala je ona novinarima u srpskom parlamentu.

Odlučićemo kada budemo čuli ekspoze i uporediti ono što smo iznosili u predizbornoj kampanji, naglasila je ona.

Narodna partija je u specifičnom položaju, dodala je Gojkovićeva, jer je bila deo koalicije sa URS-om, u kojoj više nije, ali je to ne sprečava da ostane dosledna programu koji je zastupala tokom predizborne kampanje.

Novoj vladi, prema njenim rečima, treba dati 100 dana da se pokaže da li će biti bolja od prethodne, i nakon toga će ponovo donositi odluku o daljem delovanju.

Ona je kazala da Narodna partija nije vodila nikakve razgovore sa mandatarom, niti će biti u izvršnoj vlasti. Ali je podržala juče predsednika Skupštine da bi pružila šansu kolegi da na pravi način organizuje skupštinu i vrati ugled toj instituciji.

Poslanici Narodne partije u Skupštini Srbije, Maja Gojković i Dragana Mijatov, nisu članovi nijedne poslaničke grupe i od konstituisanja parlamenta nastupaju kao samostalni narodni poslanici, saopštila je ranije danas ta partija.

Gojkovićeva je juče izabrana za člana odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, a Mijatovljeva za člana odbora za kulturu i informisanje, navodi se u saopštenju narodnjaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track