BRNABIĆEVA SA SARKISIJANOM: Predsednik Jermenije pokazao da želi da investira u odnose dveju zemalja
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

PREMIJERKA U JAPANU

BRNABIĆEVA SA SARKISIJANOM: Predsednik Jermenije pokazao da želi da investira u odnose dveju zemalja

Politika -

Premijerka Ana Brnabić sastala se, na marginama posete Japanu, sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom, koji je nedavno boravio i u poseti Beogradu.

Brnabić je prenela da je do sastanka došlo na inicijativu predsednika Jermenije, što je razumela kao pokazatelj koliko on želi da "investira" u odnose između te zemlje i Srbije.

"Mi smo već počeli da tražimo prostor za našu ambasadu u Jermeniji, i radimo na onome što smo obećali, a to je ukidanje viza za građane te zemlje, što će pokazati naše partnerstvo", rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla i da Jermenija predsedava Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU), sa kojom će u ime Vlade Srbije u petak u Moskvi potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini.

"I o tome smo danas razgovarali, a Srbija i Jermenija imaju zaista jako dobre i političke i ekonomske odnose", podvukla je Brnabić.

Teme razgovora bile su i saradnja u oblasti informacionih tehnologija, nauke, istraživanja i razvoja i digitalizacije.

Predsednik Jermenije je Brnabić predao i poklon za predsednika Srbije i ponovo mu uputio poziv da uskoro dođe u posetu toj zemlji.

Delegacija Vlade Srbije i kabineta predsednice već narednog meseca u Jermeniji će razgovarati o najkonkretnijem vidu saradnje u obrazovanju, a posebno u oblasti programiranja, prekvalifikacija, rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track