KURTI JE BEZBEDNOSNA PRETNJA STABILNOSTI U REGIONU! Đurić: Cilj mu je PROGON Srba sa KiM!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Đurić još jednom upozorio Kurija da se ne igra sa vatrom

KURTI JE BEZBEDNOSNA PRETNJA STABILNOSTI U REGIONU! Đurić: Cilj mu je PROGON Srba sa KiM!

Politika -

Patološka opsednutost Aljbina Kurtija Srbijom i Srbima predstavlja rastuću bezbednosnu pretnju stabilnosti u regionu, rekao je danas direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić. Očigledno je, kako kaže, da se Kurti ne zaustavlja, a njegova mržnja i šovinizam dobijaju nove manifestacije sa ciljem progona Srba sa KiM.

- Moja poruka Aljbinu Kurtiju je da ne sanja etnički čisto Kosovo, da se okane patološke fiksacije prema Srbima, da ne pokušava da nadomesti odsustvo svake politike i perspektive za sve građane na KiM mržnjom prema Srbima i Srbiji, naveo je Đurić.

On je ocenio da politika, koju trenutno zastupa Kurti, vodi u provaliju sve stanovnike južne srpske pokrajine.

Dodao je da će Srbija znati da zaštiti svoj narod i od Aljbina Kurtija i od, kako je rekao, psihopatskih nastojanja da Srba na KiM više ne bude.

- To što neko sanja obnovu "S S Divizije Skenderberg" i misli da do kraja može da realizuje fašistički projekat velike Albanije, preko leđa Srba na KiM, taj film neće gledati, poručio je Đurić.

Prema njegovim rečima, Kurti pred očima celog sveta preti miru i stabilnosti, a njegovo ponašanje ne nailazi na adekvatne osude međunarodne zajednice.

Međutm, to ne znači da Kurti neće biti sprečen u ostvarivanju svojih namera koje su veoma opasne po ceo region, rekao je Đurić i još jednom upozorio Kurija "da se ne igra sa vatrom".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track