DSS nezadovoljan zbog ukidanja Ministarstva za KiM

DSS nezadovoljan zbog ukidanja Ministarstva za KiM

Politika -
Samardžić je ukazao da je u obrazloženju za sedam ministarstava napisano da će imati pristup evropskim fondovima, koji neće biti veći od 200 miliona evra, a to je mali novac za koji "Srbija žrtvuje Kosovo"

BEOGRAD - Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izrazio je danas čuđenje i nezadovoljstvo što je pitanje Kosova i Metohije sa nivoa ministarstva prebačeno na nivo službi Vlade Srbije, napominjući da se tako dovode u pitanje državni i nacionalni interesi zbog čega DSS neće glasati za zakone.

Član 37 izaziva veliku pažnju, jer se važna pitanja sa nivoa ministarstava prebacuju na režim službi, a najdramatičnije je pitanje Kosova i Metohije i čudi me da je to urađeno, rekao je Samardžić. On je ocenio da ima nagoveštaja da će buduća Vlada Srbije nastaviti kontinuitet prošle i da će vrlo prilježno obavljati poslove u procesu evropskih integracija. Samardžić je ukazao da je u obrazloženju za sedam ministarstava napisano da će imati pristup evropskim fondovima, koji neće biti veći od 200 miliona evra, a to je mali novac za koji "Srbija žrtvuje Kosovo".

Postojanje Ministarstva za Kosovo i Metohiju je bio način da se država na koncentrisan i ozbiljan način bavi tim pitanjem i šalje poruka svetu da država na ozbiljan upravlja delom teritorije, koji je pod međunardnom upravom, rekao je Samardžić.

Samardžić je istakao da je vladajuća koalicija pokušala da veliki broj poslova koje Vlada treba da uradi pokušala da koncentriše u što manji broj ministarstava, ali da taj posao nije dobro urađen. Prema njegovim rečima, takav primer je "veštački" napravljeno Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, odnosno Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track