DAČIĆ U BAKUU: Počeo 18. samit pokreta nesvrstanih (FOTO, VIDEO)
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Kongresni centar

DAČIĆ U BAKUU: Počeo 18. samit pokreta nesvrstanih (FOTO, VIDEO)

Politika -

BAKU - U Kongresnom centru u Bakuu počeo je, u 10 sati, 18. Samit pokreta nesvrstanih.

Nakon otvaranja skupa i prve plenarne sednice, u 12.30 sati organizovan je radni ručak za šefove delegacija, a u 14.30 časova na dnevnom redu je druga sednica 18. Samita šefova drvava i vlada Pokreta nesvrstanih.

Po njenom okončanju, predviđeni su bilateralni susreti visokih zvaničnika.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev večeras u 20 sati priređuje svečani prijem u čast visokih zvanica, šefova delegacija zemalja članica Pokreta nesvrstanih.

Dačić imao niz sastanaka na Samitu nesvrstanih u Bakuu

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se na marginama samita Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu sa domaćinom samita, predsednikom Ilhamom Alijevim, kao i velikim brojem šefova delegacija.

Dačić se sastao sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, predsednikom Kube Migelom Diazom Kanelom, kao i članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Dačić je razgovarao i sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom, premijerkom Bangladeša Šejkom Hasinom, premijerom Nepala Šarma Olijem, predsednikom predsedništva vrhovne skupštine Demokratske Narodne Republike Koreje Čoe Riong He, predsednikom Parlamenta Belorusije Vladimirom Andreičenkom.

Šef diplomatije Srbije je razgovarao i sa ministrima spoljnih poslova Egipta, Palestine i Turske. Pored razgovora o unapređenju bilateralnih odnosa sa ovim zemljama, sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u svetu i ulozi Pokreta nesvrstanih zemalja u savremenim međunarodnim odnosima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track