OVAKO SE KURTI DODVORAVA: Crnogorci za nas nisu ni  Jugoslavija ni Srbija
Foto: EPA/Stringer

kandidat za premijera

OVAKO SE KURTI DODVORAVA: Crnogorci za nas nisu ni Jugoslavija ni Srbija

Politika -

PODGORICA - Predsednik pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Aljbin Kurti kazao je da Crnogorci na Kosovu treba da budu deo važnog mosta između Kosova i Crne Gore i da ne poistovećuje Crnogorce s Jugoslavijom ili sa Srbijom.

On je to kazao za prištinske medije dodajući da njihova integracija u kosovsko društvo zavisi od razvoja, prenose podgoričke Vijesti.

"Crnogorci na Kosovu mogu i treba da budu deo važnog mosta dobre saradnje Kosova i Crne Gore", rekao je Kurti.

"Preispitaćemo sporazume postignute sa Srbijom"

Kosovski Pokret Samoopredeljenje zatražio je da trideset tri sporazuma postignutih između Kosova i Srbije budu preispitani, a lider te stranke i kandidat za premijera Aljbin Kurti izjavio je da će prvo videti koji su sporazumi sprovedeni i kako su uticali na živote građana.

"Prvo moramo videti šta je primenjeno, da vidimo kakav je uticaj tih sporazuma na život građana, da naučimo ispravne lekcije o tome kako da napredujemo", rekao je Kurti za portal Ekonomia online. Kako prenosi Kosovo online, on je obećao da će se "prvog meseca upravljanja baviti ovim problemom, ne zanemarujući pozitivne i negativne lekcije ovog važnog procesa za zemlju".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track