BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Lažima ruše Vučića preko Nebojše Stefanovića
Foto: Printscreen/TV Pink

"Opozicija nema nikakvu ideju razvoja Srbije"

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Lažima ruše Vučića preko Nebojše Stefanovića

Politika -

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da su optužbe o trgovini oružjem nastavak lažnih afera koje plasira opozicija i da je meta tih napad predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Opozicija nema nikakvu ideju razvoja Srbije, nema šta da ponudi građanima Srbije i jasno je da je glavna meta njihovih laži Aleksandar Vučić, zbog izuzetnih rezultata koje je postigao na ekonomskom planu, u međunarodnoj politici i ogromne podrške koju ima od građana Srbije“, rekla je Popović Ivković za televiziju Pink.

Popović Ivković je istakla da je Vučiću narod iznad svega, dok je Draganu Đilasu i njegovim pristalicama iznad svega fotelja za koju se bore.

Prema njenim rečima, jedna u nizu laži koja se plasira prethodnih dana je „špijun“ iz Krušika Aleksandar Obradović, koga žele da predstave kao „heroja“.

„Kako može bitiheroj čovek koji je pet godina u kontinuitetu, od 2014. prikupljao poverljive podatke, sistematično ih skupljao iz namenske industrije Krušik i protivzakonito se njima služio?“, upitala je Popović Ivković.

Ona je ukazala da se vreme početka prikupljanja podataka iz Krušika koje je obavljao Obradović, poklapa sa smenom njegove majke 2014. godine i da su kod njega prilikom hapšenja pronađeni USB –ovi i diskovi, na kojima se nalaze podaci o poslovanju Krušika, ugovori, sva prateća dokumentacija, podaci o pošiljkama.

„Da li možete da zamislite da je taj čovek za Đilasa heroj?Kako može da bude heroj neko ko je špijun i ko nanosi štetu i namenskoj industriji i Republici Srbiji, zarad nekih interesa?“, rekla je Popović Ivković i dodala da je na tužilaštvu da utvrdi koji su to interesi istakavši da Obradovićeva majka danas radi za suparničku kompaniju.

Popović Ivković je ukazala da od laži nisu pošteđeni ni najbliži saradnici Aleksandra Vučića, kao ni članovi njihovih porodica.

„Ministar Nebojša Stefanović je svakodnevno meta napada Dragana Đilasa i njegovih pristalica. Prvo su se bavili doktoratom , lagali i izmišljali , pa im to nije prošlo, pa su se bavili fakultetom, pa su se bavili njegovom osnovnomškolom, pa hoće da mu urade DNK analizu , a sada su prešli na oružje. Ne znam kako bih nazvala tu njihovu lažnu aferu da oni optužuju svoju Srbiju, svoju zemlju u kojoj žive da ona sarađuje sa džihadistima“, istakla je Popović Ivković.

Ona je naglasila da o radu ministra Stefanovića govore njegovi rezultati i da su oni vidljivi na svakom koraku, te da opozicija uspeh ne prašta zbog čega izmišlja afere.

„Svaka njihova rečenica koju izgovore je laž. Razlog je jednostavan.Nebojša Stefanović je blizak Vučiću, njihova meta je Vučić, oni žele da zaustave da se hapsekriminalaci. Ne odgovora im jaka policija, snažna policija, ne odgovara im stabilna i ekonomski jaka Srbija“, ocenila je Popović Ivković.

Upitana da prokomentariše snimak koji je objavio crnogorski portal o paljenju knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Popović Ivković je ukazala je svima koji su pogledali taj snimak jasno da je tom akcijom rukovodio Branko Miljuš.

„Strašno je da se takve stvari događaju u Beogradu, da se ljudima ne dozvoljava da imaju svoje mišljenje i stav“, rekla je Popović Ivković i istakla da su se tvrdnje Marka Bastaća i MarinikeTepić da knjigu nisu palile njihove pristalice i da im to podmeće Srpska napredna stranka, pokazale kao još jedna laž opozicije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track