Najnovije vesti

KURTI ŠAH PROTIV MENE NEĆE IGRATI JER BI BIO PORAŽEN! Vučić: Neophodno je nešto pomalo znati o toj igri da bi se igrala!
Foto: Printscreen/Pink

reagovanje

KURTI ŠAH PROTIV MENE NEĆE IGRATI JER BI BIO PORAŽEN! Vučić: Neophodno je nešto pomalo znati o toj igri da bi se igrala!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ne vidi smisao bilo kakvih razgovora sa Aljbinom Kurtijem posle svih izjava koje je dao.

- Ne znam o čemu bi razgovarali. Kao što je Kenedi rekao da pregovarate samo po principu ono što je moje je moje, a možemo da razgovaramo samo o onome što je tvoje - na to ne pristajem, poručio je Vučić.

Kazao je da je Kurti rekao da će sa njim igrati šah, ali je Vučić kazao da je neophdodno nešto pomalo znati o toj igri da bi se igrala.

- Pokušao je Izetbegović, koji igra prilično dobar šah. Šah je ozbiljna igra. Šah neće nikada igrati protiv mene jer bi bio teško poražen, naglasio je on.

Što se sastanka Kurtija sa manjinama, na koji nije pozvao Srpsku listu, tiče, Vučić kaže da Albanci rade sve što smo mi radili 80-tih i 90-tih godina, kada smo imali "naše" Albance, a nismo razumeli šta većina Albanaca želi, a oni su, kako su tvrdili, želeli samu republiku.

- Nismo ih slušali, jer ih nismo videli, a tako oni sada rade sa Srpskom listom. Hoće da vide samo svoje privatne poslušnike. To je ogromna greška, a ujedno i protivzakonito, čak i po njihovim zakonima, objasnio je on.

Vučić je kazao da to pokazuje kako su sve nervozjiji, gube tlo pod nogama, a to nije loš signal za nas.

Situacija u kojoj je Kosovo i Metohija ostavljeno, prema njegovim rečima, je bila katastrofalna - Albanci su proglasili nezavisnost, uspostavili sve elemente državnosti uz pomoć zapadnih sila.

- Pametnom, mudrom i odgovornom politikom uspeli smo to pitanje da izdignemo i vratim prisustvo Srbije i šanse da se Srbija pita za kosovskometohijske stvari mnogo više nego ranije, zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...