PALMER SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA SRPSKE LISTE, JASNO MU PORUČILI: Prvo Priština da ukine takse, pa onda nastavljamo dijalog! Nećemo trčati u vladu pod ovakvim uslovima
Foto: Dado Đilas, Printscreen YT

susret u prištini

PALMER SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA SRPSKE LISTE, JASNO MU PORUČILI: Prvo Priština da ukine takse, pa onda nastavljamo dijalog! Nećemo trčati u vladu pod ovakvim uslovima

Politika -

Potrebno je najhitnije ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i nastaviti dijalog u cilju kompromisnog rešenja, rekli su predstavnici Srpske liste (SL) specijalnom predstavniku SAD za zapadni Balkan Metju Palmeru.

Delegacija SL, predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, imala je danas sastanak sa Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom, na kome je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Priština, u cijju smanjenja tenzija i očuvanja mira.

"Predstavnici Srpske liste su predočili jasan stav da je potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja. Što se tiče učešća u vladi, mi u tu vladu pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nama nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda", saopštila je SL.

Palmer je podvukao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana, navodi se u saopštenju, u kome još piše: "Na kraju sastanka delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav, da SL nikada nije bila deo problema, već deo rešenja, uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track