Đokić:Srpska želi da ohrabri Srbe
Foto: Vlasa Srpske

Poseta severu Kosova

Đokić:Srpska želi da ohrabri Srbe

Politika -
Morate se naoružati strpljenjem jer će ta borba trajati dugo, mi vas podržavamo, želimo da istrajete do kraja, rekao je ministar Srpske

ZVEČAN - Ministar rada, boračke i invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Petar Đokić izjavio je tokom boravka na severu Kosova da Republika Srpska svojim prisustvom u pokrajini "želi da ohrabri Srbe u borbi za ostvarenje ciljeva a to su puno jedinstvo unutar političkih struktura republike Srbije".

"Morate se naoružati strpljenjem jer će ta borba trajati dugo, mi vas podržavamo, želimo da istrajete do kraja, da se ostvari ono što želite a to je da živite mirnim životom i na način koji ćete vi odabrati", rekao je Đokić gostujući na televiziji Most iz Zvečana.

On je naveo da "solidarnost i borba Republike Srpske za ostvarenje ciljeva neće izostati" i podsetio da bez saglasnosti Republike Srpske Bosna i Hercegovina ne može priznati nezavisnost Kosova.

Đokić je za naredni period najavio humanitarnu pomoć, podršku i razmenu u kulturnim i sportskim aktivnostima, proširenje privredne i svake druge saradnje.

"Pokrenućemo aktivnost da Republika Srpska na severu Kosova izgradi jedan poslovno stambeni objekat u Kosovskoj Mitrovici, gde bi krov nad glavom dobilo nekoliko izbegličkih porodica sa šireg područja KiM, planiramo da ovde imamo manji kulturni centar", rekao je on navodeći da je to u skladu sa Dejtonskim sporazumom po kome Republika Srpska ima specijalne i paralelne veze sa Srbijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track