MORALIŠU, A SAD SE ZAVUKLI U MIŠJU RUPU: SZS ćuti o don Bastaćevim kriminalnim poslovima
Foto: Screenshot, Beta/Miloš Miškov

Zid ćutanja

MORALIŠU, A SAD SE ZAVUKLI U MIŠJU RUPU: SZS ćuti o don Bastaćevim kriminalnim poslovima

Politika -

Čelnici Saveza za Srbiju nisu se oglašavali, niti ogradili od slučaja Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad i funkcionera SSP, koga je venčani kum optužio, pored fizičkog zlostavljanja, za uzimanje mita i zloupotrebu novca iz budžeta opštine.

Iako je bilo očekivano da iz Saveza usledi bilo kakva reakcija na optužbe da je Bastać zloupotrebio novac građana i uzimao reket i mito za divlju gradnju na Dorćolu, to se nije dogodilo.

Kurir je pokušao da dobije komentar od nekoliko članova Saveza za Srbiju i drugih opozicionara - kako to da kritikuju aktere vlasti kada nenamenski troše novac ili učestvuju u aferama, a ćute kada neko njihov to radi, te zar zloupotreba para iz budžeta nije za osudu i procesuiranje, ma ko da je u pitanju, ali se ili nisu javljali na telefon, ili nisu odgovarali na poruke, a neki od njih nisu želeli da komentarišu.

Narodni poslanik DS Radoslav Milojičić Kena jedini je koji je pristao da govori o aferi Marka Bastaća i, kako je poručio, čelnici Saveza moraju da shvate šta znači odgovornost i da se u skladu s tim ponašaju.

- Ne želim da učestvujem u brakorazvodnoj parnici dvoje ljudi koji su po nečijem nalogu zajedno napustili DS u važnom trenutku. Oni nisu više članovi DS i trenutak je da oni koji rukovode Savezom za Srbiju skapiraju reč „odgovornost“ i da narod neće novac Bastaćevog druga umesto novca Vulinove tetke, Informer umesto Presa, paljenje knjige umesto paljenja kuće novinaru, kesu na glavi umesto rušenja Savamale, lepljenje bojkota po znakovima umesto lepljenja Bulevara Zorana Đinđića... - kaže Milojičić za naš list i dodaje:

- Zato je vreme da se oni koji su dobronamerni okupe i stanu iza čoveka koji nije uprljan, nema mrlju u karijeri, politički je pismen i hrabar da se suprotstavi Vučiću i nedvosmisleno je za evropski put Srbije - i zajedno pobedimo Vučića. Takav čovek postoji, ne treba niko da laže narod i oduzima mu vreme bajkama da će to uraditi vođe Saveza za Srbiju. Svi oni treba da se ugledaju na Pajtića i Šutanovca i časno se povuku i pomažu iz drugog plana.

Posetimo, Bastaća je večni kum Lazar Lešnjak optužio da ga je tukao i mučio jer mu nije predao jednu kovertu mita od divlje gradnje na Dorćolu. Lešnjak je kazao i da je Bastać uzimao reket od investitora, te da je novac iz opštinske kase trošen suprotno zakonu.

Bojan Klačar JAVNA OSUDA BI NAPRAVILA DODATNU ŠTETU

foto: Beta/Media Centar

Bojan Klačar iz Cesida kaže da je u Srbiji neka vrsta političke prakse da političari nisu spremni da preuzmu odgovornost za stvari u svojoj stranci: - Svesni su da će to (javna osuda) napraviti dodatnu štetu. Siguran sam da su u stranci o tome razgovarali, ali neće o tome u javnosti. Ili smatraju da je Bastać nevin i da nemaju šta o tome da govore. Video sam malo političara koji su spremni da izađu i javno kritikuju nešto što je uradio član njihove stranke.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Screenshot,Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track