Najnovije vesti

KURTI NE ZNA O ČEMU GOVORI! Kozarev: Priština je ta koja ne priznaje srpske diplome!
Foto: Beta/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

reagovanje

KURTI NE ZNA O ČEMU GOVORI! Kozarev: Priština je ta koja ne priznaje srpske diplome!

Politika

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev saopštio je večeras da Aljbin Kurti iz neznanja širi dezinformacije, poput one da Beograd ne priznaje diplome sa Kosova i Metohije.

 

- Prava i istinita informacija je da je od početka primene sporazuma o uzajamnom priznavanju diploma Beograd pozitivno odgovorio na 75 odsto zahteva za priznavanje diploma stečenih na univerzitetima u našoj južnoj pokrajini koji su pristigli do 2016. godine, naveo je Kozarev reagujući na izjavu Kurtija da Srbija ne priznaje diplome sa Kosova.

 

Kozarev je istakao da Kurti ne zna o čemu govori, jer je Beograd taj koji treba da u ovoj stvari insistira na reciprocitetu, budući da u istom periodu od strane Prištine nije priznata nijedna diploma ustanova iz obrazovnog sistema Republike Srbije, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

 

- Priština je, naime, odbila da prihvati spisak naših univerziteta i da prizna Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega je i priznavanje diploma sa naše strane obustavljeno, ukazao je Kozarev.

 

On je istakao da bi Kurti trebalo da makar pročita sporazume postignute u Briselu pre nego što odluči da ih komentariše i da se raspita kod svojih kolega u Prištini o tome kako su i kada sve kršili dogovore.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...