ALBANCI MULJAJU S GLASOVIMA IZ CENTRALNE SRBIJE Traže da CIK ponovo prebroji 1.472 biračka mesta SL: To je šovinistička farsa
Foto: Z.Š.

izbori na kosovu i metohiji

ALBANCI MULJAJU S GLASOVIMA IZ CENTRALNE SRBIJE Traže da CIK ponovo prebroji 1.472 biračka mesta SL: To je šovinistička farsa

Politika -

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) naložio je Centralnoj izbornoj komisiji da ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Centralne Srbije.

Glasovi iz Srbnije izbačeni su na zahtev koalicije NISMA - Alijansa Novo Kosovo. Nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu u roku od 24 časa, koji potom ima 72 sata da donese odluku o žallbama, piše Kosovo onlajn.

Nakon tog procesa, nezadovoljni mogu da se obrate Ustavnom sudu Kosova.

Izborni panel za žalbe i predstavke je primio 100 žalbi političkih subjekata, a najviše - 42 žalbe, od Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića. NISMA po poslednjim rezultatima, nije prešla izborni prag od pet odsto glasova.

SRPSKA LISTA: Šovinistička farsa da se odbiju glasovi Srba

Rezultat političkih kalkulacija, čiji je deo i šovinistička farsa sa brojanjem glasova raseljenih Srba u skafanderima konačno je pokazao šta je imao za cilj usvajanjem odluke Izbornog panela za žalbe kojim se odbijaju svi glasovi raseljenih Srba, saopštila je danas Srpska lista.

"Podsećamo javnost da je isti panel za žalbe zahteve za poništavanjem ovih glasova već dva puta odbio, a da su nakon što je postalo jasno da skoro svi ti glasovi pripadaju Srpskoj listi, u Prištini došli na ideju da te glasove ponište i time najstrašnije prekrajaju volju glasača, i to onih koji su nakon nasilja na Kosovu i Metohiji raseljeni u centralnu Srbiju", ukazuje SL u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje i da odluka da se raseljenim Srba ne dozvoli pravo da biraju ko će zastupti njihove interese i boriti se za njihov povratak je isključivo politički motivisana i nema nikakvog pravnog uporišta.

Oni su istakli da čak i sa ovim političkim nasiljem Srpska lista i dalje u svojim rukama ima svih deset mandata, a na osnovu demokratski izražene volje srpskog naroda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track