Najnovije vesti

PARISKI FORUM O MIRU: Vučić na večeri s Makronom i šefovima država, vlada i predstavnika međunarodnih organizacija
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

trodnevna poseta francuskoj

PARISKI FORUM O MIRU: Vučić na večeri s Makronom i šefovima država, vlada i predstavnika međunarodnih organizacija

Politika

PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Parizu prisustvuje večeri koju je predsednik Francuske Emanuel Makron priredio za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija, objavljeno je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Uz to objavljene su i fotografije predsednika Vučića sa Makronom kome je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici.

Makron je domaćin Drugog Pariskog foruma o miru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras s francuskim predsednikom Emanuelom Maskronom i to je, kako je potvrđeno Tanjugu u delegaciji srpskog predsednika, prvi bilateralni sastanak Makrona s nekim od šefova država koji su u Parizu zbog učešća na Pariskom forumu o miru.

Vučić je uoči odlaska u Pariz rekao da će od francuskog predsednika tražiti podršsku za inicijativu za ukljanjajnje barijera, čvršću saradnju ekonomija zapadnog Balkana, kao i da želi da čuje od njega detalje modaliteta politike proširenja EU koje je najavio Makron, i kakva je buudućnost regiona Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić boravi u trodnevnoj poseti Parizu, gde će sutra imati bilateralne razgovore sa Makronom.

foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On će, takođe, učestvovati u razgovoru o 75 godina Organizacije Ujedinjenih nacija, kao i na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu", tokom 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska, predsednik Vučić će se obratiti poslednjeg dana posete, kada će imati susret sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...