SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici nastavili petu sednicu Drugog redovnog zasedanja
Foto: Marina Lopičić

beograd

SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici nastavili petu sednicu Drugog redovnog zasedanja

Politika -

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas petu sednicu Drugog redovnog zasedanja, a ono što sledi jeste objedinjena načelna rasprava po tačkama dnavnog reda 8, 9 i 10, nakon čega je posebni načelni pretres po tački 11.

Tačke 8, 9 i 10 odnose se na liste kandidata, odnosno po tački 8 poslanici će raspravljati o listi kandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije, po tački 9 o listi kandidata za tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, a po tački 10 raspravljaće o predlogu odluke o izboru člana Komisije za hartije od vrednosti.

U okviru tačke 11, poslanici će u zasebnom načelnom pretresu raspravljati o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

Poslanici su u okviru pete sednice Drugog redovnog zasedanja završili načelnu raspravu o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmeni Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između Srbije i Evropske policijske kancelarije, Predlogu o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstvu za unutrašnju bezbednost SAD o unapređenju saradnje u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija.

foto: Zorana Jevtić

Takođe, poslanici su završili načelnu raspravu i po tačkama 4, 5, 6 i 7 dnevnog reda pete sednice - Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Agencije EU za saradnju u sprovođenju zakona o upućivanju oficira za vezu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Tunisa o zameni i korišćenju vozačkih dozvola, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Bugarske o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i izazvanih katastrofa i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada učesnica Crnomorske ekonomske saradnje o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.

U okviru tačke 7 je i Predlog za potvrđivanje Dopunskog protokola uz Sporazum između vlada učesnica Crnomorske ekonomske saradnje o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.

U ime Vlade Srbije, predložene zakone po prvih sedam tačaka dnevnog reda pete sednice Drugog redovnog zasedanja, juče je obrazlagao i branio pred poslanicima potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track