Najnovije vesti

VUČIĆ: Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa - svaka čast, junačino!
Foto: Printscreen Kurir TV

reagovanje

VUČIĆ: Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa - svaka čast, junačino!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas pretnje ubistvom koje mu je uputio Lokalni front iz Kraljeva, ali i zlurade komentare dela opozicije na račun njegovog zdravstvenog stanja, rečima da se ne plaši i da to "razume", jer nikako drugačije ne mogu da ga pobede.

"Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa - junaci! Poznati su junaci uvek pucali u leđa. Naročito nekom nenaoružanom i posebno nekom u leđa, to je jedno junačko delo a onda će posebno junački da se napiju posle toga. Zamislite ljude u Kraljevu, srpske vitezove, časne junake, Kraljevo je uvek bilo juančko, koje gleda nekog ako kaže - hajde da ga ubijemo sa pet metaka u leđa", kazao je Vučić novinarima.

On je ironično dodao: "Čestitam ti junačino, svaka ti čast junaku, dobrodošao, dođi, možes i s leđa i s preda, ja nisam naoružan." Što se tiče neprimerenih komentara dela opozicije, on kaže da ih razume, jer drugačije ne mogu da ga pobede.

"A kak će da me pobede? Tako što ustanu u 11, već u 13 idu na sastanak za kombinacije, kako ih oni nazivaju, i to im je kraj dana. Čime? Morate da pobedite nekog radom, angažmanom, marljivošću. Ne ide", poručuje Vučić.

Na pitanje kako vidi neprimerene komentare na račun novinarke Verice Bradić, on ukazuje na slučaj Ljiljane Smajlović i kaže da se vodi hajka protiv nje.

"Jedan polupismeni čovek koji sebe naziva novinarom njoj soli pamet, koja je Ajnštajn za njega, da je ovakva, onakva, samo zato što je rekla - čekajte, pa vi želite da se u Srbiji desi ono što se desilo u Boliviji, što je najveća nesreća za jednu zemlju", rekao je on i podsetio da su "neki veliki junaci poput onog sa pet metaka" gradonačelnicu Vinte u Boliviji izubijali motkama, polili crvenom farbom, ošišali i tako vodali po gradu.

"I to vam govore oni koji su tobož bili protiv Amerikanaca , a svaku revoluciju koju podrži CIA, oni podržavaju. A pitaću ih za deset dana kad ova što ima dva poslanika bude donela odluku da povuče odluku o nepriznavanju Kosova i onda ću da ih pitam da li ih i dalje podržavate i da li se i dalje nadate tome", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...