Najnovije vesti

OD SRBIJE DOBIO SVE, SAD PODILAZI KURTIJU! Đurić: Ugljaninovo poklonjenje Prištini najdublje ljudsko i moralno posrnuće
Foto: PrintScreen

sramota

OD SRBIJE DOBIO SVE, SAD PODILAZI KURTIJU! Đurić: Ugljaninovo poklonjenje Prištini najdublje ljudsko i moralno posrnuće

Politika

Siguran sam da se naši sugrađani Bošnjaci stide Ugljaninovog podilaženja Kurtiju i da ne žele da ih on uvlači u bilo kakvu kombinatoriku u okviru projekta stvaranja tzv. velike Albanije, reakcija je direktora Kancelarije za kosovo i metohiju Marka Đurića na izjave tokom susreta Ugljanina i Kurtija danas u Prištini.

- Bošnjaci u Raškoj oblasti su lojalni građani Srbije i doživljavaju je kao svoju otadžbinu, tako da Sulejman Ugjanin danas nije sa Aljbinom Kurtijem razgovarao u njihovo ime, naveo je direktor Kancelarije za KiM u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

On je ocenio da je "odlazak Ugljanina na poklonjenje Kurtiju akt najdubljeg ljudskog i moralnog posrnuća jednog čoveka koji je od Srbije dobio sve, uključujući svojevremeno i ministarsku funkciju, tako da je on poslednji koji ima pravo da govori o navodnom obespravljivanju Bošnjaka u našoj zemlji".

- Istina, Ugljanin je bio diskriminisan od Srbije, ali pozitivno, jer sasvim mu je nezasluženo pripao ministarski resor i poslovi u vezi sa regionalnim razvojem, i na tom radnom mestu nije pokazao ništa osim nesposobnosti i nekompetencije, zaključio je Đurić.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin informisao je danas lidera Pokreta Samoopređeljenje i kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija o zahtevu za poseban status Sandžaka.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...