BOJAN KOSTREŠ: LSV pruža ruku i poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji
Foto: Printscreen/Youtube

generalni sekretar LSV

BOJAN KOSTREŠ: LSV pruža ruku i poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

Politika -

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja jučerašnje potpisivanje Deklaracije o političkoj budućnosti evropske Srbije, kojom se grupa poslanika demokratske orijetacije i predstavnika civilnog društva obavezala na očuvanje i uspostavljanje evropskih vrednosti u Srbiji.

- Smatramo da borba za modernu Srbiju, koja će postati punopravna članica Evropske unije, mora biti prioritetan interes svih demokratskih snaga u našoj zemlji. Liga socijaldemokrata Vojvodine će u utorak, zajedno sa svojim političkim partnerima, usvojiti Memorandum o budućnosti Vojvodine, kojim će snažno naglasiti demokratsku i proevropsku opredeljenost - ističe se u saopštenju generalnog sekretara LSV Bojana Kostreša.

On dodaje da je nedopustivo da je politički prostor u Srbiji zapljusnut desničarskom i konzervativnom ideologijom, koje ove prostore drže u stanju stalne nesigurnosti.

- Proevropske i modernističke snage moraju naći odgovor na narastajući antievropski narativ, a to mogu učiniti samo ako budu blisko sarađivale. Liga socijaldemorkata Vojvodine pruža ruku svim političkim akterima koji se zalažu za evropsku Srbiju, jer će naša zemlja samo tako ući u zajednicu uspešnih i perspektivnih društava - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/lsv.rs/ FOTO: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track