NEVIĐENA BRUKA! BEŽI OD SVOJIH ČLANOVA: Zoran Lutovac zbrisao od omladinaca Demokratske stranke!
Nije smeo da dođe...Zoran Lutovac, Foto: Beta/Milan Obradović

NEVIĐENA BRUKA! BEŽI OD SVOJIH ČLANOVA: Zoran Lutovac zbrisao od omladinaca Demokratske stranke!

Politika -

Mladi juče izabrali novog predsednika Demokratske omladine, a prvi put se desilo da na taj kongres ne dođe lider demokrata

Podmladak Demokratske stranke izabrao je novo rukovodstvo koje je, zbog otvorenog zagovaranja ujedinjenog DS, u startu ostalo bez podrške svog stranačkog lidera Zorana Lutovca.

Tako se prvi put desilo da Kongres Demokratske omladine i izbor njenog predsednika prođu bez prisustva lidera stranke, koji je čak pet puta pozvan. - Bili su ogromni pritisci i brojni pozivi. Delovi DS su hteli da organizaciju mladih pretvore u svoju suprotnost.

Pokušali su da opstruišu i blokiraju izbor Aleksandra Pavića za predsednika DO samo zato što se protivi približavanju Savezu za Srbiju. Međutim, naši omladinci su odbili da budu instrumentalizovani. Pošto Lutovac nije uspeo da progura svog pulena, rešio je da ignoriše ovaj kongres - otkriva naš izvor iz Demokratske stranke.

Mlade snage DS i njihovog novog lidera pozdravili su aplauzom demokrate Dragan Šutanovac, Gordana Čomić, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Radoslav Milojičić, uz poruku da su upravo omladinci Demokratska stranka ili barem njen najbolji, delatni deo.

Kurir.rs/ I. Kljajić Foto: Beta/Milan Obradović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track