NAJBOLJI EKONOMSKI ODNOSI

NAJVIŠI NIVO SARADNJE SA MAĐARSKOM! Srbija prva zemlja u Evropi u kojoj je otvoreno predstavništvo HEPA! (KURIR TV)

Politika -

U Beogradu je otvorena prva kancelarija Mađarske izvozne agencije (HEPA), koja će predstavljati regionalno predstavništvo za promociju mađarskog izvoza.

Mađarski ambasador u Srbiji Atila Pinter izjavio je da su odnosi dve zemlje na izuzetno dobrom nivou, posebno ekonomski.

“Ekonomski odnosi između Srbije i Mađarske su na na anjvišem nivou. U poslednjih šest, sedam godina trgovinska razmena između naših zemalja se duplirala i ona je u prošloj godini premašila 2,10 milijardi evra”, rekao je Pinter.

Predstavnik HEPA Hendrik Balažad, rekao je da je ovo prvi put da je Mađarska izvozna agencija otvorila svoje predstavništvo u nekoj zemlji u Evropi.

Počasni konzul Mađarske u Srbiji Nemanja Milutinović, koji je i predsednik HEPA za Zapadni Balkan, zahvalio je mađarskoj vladi na odluci da prva kancelarija HEPA u Evropi bude otvorena u Beogradu.

“To je prava poruka i pokazatelj da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou. Kroz godinu dana očekujemo da trgovinska razmena dostigne tri milijarde evra”, zaključio je Milutinović.

Kristina Džoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja