OVAKO JE NEDELJNIK NIN PREKROJIO TANJUGOVU FOTOGRAFIJU: Sramnim isticanjem snajpera poslata SKANDALOZNA poruka! (FOTO)
Foto: Tanjug Zoran Žestić, NIN

pre i posle

OVAKO JE NEDELJNIK NIN PREKROJIO TANJUGOVU FOTOGRAFIJU: Sramnim isticanjem snajpera poslata SKANDALOZNA poruka! (FOTO)

Politika -

Nedeljnik NIN isekao je originalnu fotografiju nastalu sa Sajma naoružanja 2017. godine na kojoj je predsednik Vučić, stavivši ga tako direktno na nišan snajpera, što dokazuje i originalna fotografija koju je objavila, kao dokaz, agencija Tanjug.

Podsetimo da je predsednik Vučić i ove godine bio na istom sajmu, ali su iz NIN-a izabrali stariju fotografiju, od pre 2 godine, što je još jedan pokazatelj da je sramna fotografija namerno izabrana, a potom i prekrojena da pošalje pogrešnu poruku.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako se vidi, na originalnoj fotografiji su osim predsednika Vučića uslikani i drugi posetioci Sajma, ali i ostali izloženi snajperi. NIN je tu verziju prilagodio svojim potrebama i prekrajanjem fotografije poslao sasvim drugu poruku od one koju je autor fotografije želeo da pošalje, tvrde brojni medijski radnici, udruženja, ali i političari, i iz opozicije, i iz vladajuće strukture.

foto: NIN

Ovim je, složni su mnogi, uredništvo NIN-a poslalo pogrešnu i nedopustivu poruku! Takvu naslovnu stranu ocenili su kao neprimerenu, naročito u zemlji u kojoj je 2003. godine ubijen premijer, Zoran Đinđić.

Kurir.rs / Foto:Beta/Dimitrije Goll, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja